Intrand pe orbita spirituala

Pentru a trece la gradul urmator, trebuie sa doresc asta deoarece campul Fortei Superioare nu se schimba in sine. Acest camp al Fortei Superioare este divizat in mai multe trepte, si pentru moment, ma aflu la cel mai jos nivel, la nivelul “acestei lumi”.

Cum trec la nivelul potential urmator al Lumii Assiya si apoi sa continui sa urc din ce in ce mai sus? Noi calatorim in acest camp prin salturi asemeni electronilor care sar de pe o orbita pe alta. Pentru a trece de la starea (orbita) 1 la starea (orbita) 2, trebuie sa primesc dorinta nivelului 2 si sa incep sa doresc sa sar la nivelul daruirii.

Cu alte cuvinte, pentru ca forta campului sa duca la indeplinire trasnferul meu de la nivelul 1 la nivelul 2, trecandu-ma din treapta in treapta, trebuie sa incep sa imi doresc sa fiu in starea (orbita 3) in timp ce ma aflu inca in starea (orbita) 2. trebuie doar sa dobandesc dorinta corecta, si apoi campul ma va trece peste, in cazul in care corespund acestuia.

Insa, cum incep sa imi doresc o mai mare daruire decat am acum astfel incat sa cauzez o urcare secventiala de-a lungul celor 125 de grade spirituale? Pentru a ajunge la aceasta, mi se da mediul. De exemplu, eu am o dorinta evaluata la o unitate, insa pentru a urca, am nevoie de puterea a 10 unitati. Deci, daca te conectezi cu noua prieteni, vei primi aceasta putere necesara pentru nivelul urmator evaluat la 10 unitati. Nu exista alta cale.

Prin urmare, sufletul mare a lui Adam HaRishon (Primul Om) s-a spart pentru a da oportunitatea fiecaruia de a absorbi dorintele celorlalti, de a atrage efectul campului, si de a urca cele 125 de grade spiritale, pana la corectia finala. Doar prin conectarea cu ceilalti, vom primi nevoia de a urca. Initial, va este data doar o scanteie, insa datorita acesteia, va trebui sa atasati inca noua scantei, si apoi veti primi suficienta putere pentru a sari la nivelul urmator. Si asta va avea loc imediat, la fel ca in cazul iesirii din Egipt.

La fel se intampla la fiecare grad. Pe masura ce Aviut (calitatea inferioara) a dorintei va creste de la radacina, nivelul (0) la Aleph (1), Bet (2), Gimel(3) si Dalet (4), potentiala energie va creste de asemenea, facand un salt din orbita in orbita (din treapta in treapta): 1,2,3, si tot asa.

Deci, la inceput, sunteti la cel mai jos nivel, starea 1, si la inceput, puteti crede ca asta este viata! Mai tarziu insa, veti simti deodata ca acesta este exilul. Pentru a intelege ce inseamna asta, trebuie sa “definiti” pentru voi salvarea, nivelul urmator. De fapt, va puteti imagina salvarea asemeni paradisului, plin de placeri, sau puteti crede ca este sansa de a darui, iubi, si conecta cu ceilalti.

Noi realizam asta in grup. Toata munca noastra are loc in suflet, fie in cel spart fie in cel pe care il reasamblam prinpropriile noastre eforturi. Daca unirea noastra este puternica, noi generam o putere mult mai mare campului de forta si atragem particulele slabe, ajutandu-le sa avanseze. Ele se simt atrase de noi pentru ca noi suntem uniti unii cu altii incepand cu sufletul unificat a lui Adam. El ste spart numai in raport cu noi, si desi nu il percepem, el exista. Noi cream cercuri de energie in jurul nostru si atragem oamenii.

In acest fel functioneaza campul dorintei, care este autenticul circuit al Cabalei. Aceste cercuri patrund in toate sufletele, intreaga umanitate asemeni unei forte singulare care ii indreapta pe toti catre scopul creatiei.

Din partea 4 Lectia  zilnica de Cabala  02.11.2010, Exilul si salvarea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: