Intre dorinta si real

Intrebare: In timp ce citim Zoharul ar trebui sa incercam sa cautam conectarea intre noi in minte sau in senzatii?

Raspuns: Ar trebuie sa o cautam in senzatiile nostre.Daca suntem in imposibilitate sa o gasim, mintea trebuie sa ne ajute. Cu toate acestea, in primul rand trebuie sa incercam sa gasim o conexiune emotionala.

Zoharul descrie legatura existenta deja intre noi. Aceasta legatura se va dezvalui ca Malchut al lumii Infinitului, plin de Lumina Infinitului, prezenta si revelatia Creatorului. Spre aceasta trebuie sa aspiram noi.

Prin urmare, cand citim Zoharul , incercam sa ne imaginam legatura corecta dintre noi. Astazi, necesitatea pentru acest tip de conexiune intre toata umanitatea devine evident. Acesta este motivul pentru care intelepciunea Cabalei se descopera tuturor. Se cere de la acei dintre noi care au primit o trezire si au inceput sa studieze un pic inainte de restul sa o disemineze in intreaga lume astfel incat toata lumea sa realizeze ca suntem intr-o criza, ca, conexiunea noastra actuala nu mai functioneaza, iar noi trebuie sa dezvaluim o noua conexiune intre noi.

Aceasta noua legatura nu poate fi identificata in mod natural, egoist, asa cum a fost facuta inainte, deoarece aceasta conexiune exista deja in sistemul global, integral, patruns de garantia reciproca, sistem care devine oarecum revelat in lume. Prin urmare, apare o problema: Un tip de conexiune mai buna ni se manifesta, dar noi inca ne raportam la el in mod egoist. Criza este discrepanta dintre starea dorita care devine revelata in lume si starea actuala in care suntem. Aceasta este o criza.

Lectura Cartii Zohar, studiul Cabalei in toate elementele sale si toate eforturile nostre ar trebui sa ne conduca la o stare unde devenim similari cu conexiunea revelata intre noi. La urma urmei, este revelata ca fiind mult mai corectat decat suntem noi in starea noastra sparta (rupta). Cand analizam situatia ne spunem ca lumea a devenit interconectata in timp ce noi nu.

Din partea a 2-a a Lectiei Zilnice de Cabala, 9/5/2011, The Zohar.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: