Intrebarea care cere un raspuns

Baal HaSulam scrie in Introducere la Studiul celor Zece Sfirot, Articolul 2: … exista o faimoasa si dureroasa intrebare care este pusa de fiecare persoana de pe Pamant: Care este menirea vietii mele? Aceasta intrebare le pune deoparte pe toate celelalte intrebari si indoieli privind studiul Kabbalah, deoarece anii vietii noastre sunt asa de costisitori si ne aduc atata durere si suferinta. Vor ajunge vietile noastre la un sfarsit inevitabil? Cine se bucura, sau cui aduc bucurie?

Vedem ca viata noastra se termina fara niciun beneficiu sau rezultat. Cu cat umanitatea se dezvolta, cu atat intelegem mai limpede asta. De aceea, dezamagirea si depresia sunt cele mai raspandite probleme in lume, astazi.

Multi oameni din toate generatiile au incercat sa raspunda la aceasta intrebare eterna, dar ea totusi sta in fata noastra cu toata taria, luandu-ne pe nepregatite, arzand in mintea noastra si trantindu-ne la pamant. De fapt, aceasta intrebare ne anuleaza chiar Eu-ul nostru si omul nu poate sa incuviinteze aceasta pentru ca atinge radacina sufletului sau.

Daca asta nu ar privi esenta noastra eterna, am putea scapa de aceasta intrebare prin oprirea mintii noastre cu droguri si antidepresive. Totusi, aceasta intrebare referitoare la menirea vietii nu corespunde anilor existentei noastre corporale.

Intrebarea: Pentru ce am fost creat? Vine in inima mea si ma directioneaza catre radacina initiala de la care pot invata motivul existentei mele. Totusi, pana in prezent, reusim sa fim ingenunchiati, fara a ne gandi, cazand in capcana cunoscuta a deprinderilor, in curgerea vietii.

Incercam sa ne mintim in toate modurile posibile, dar devine din ce in ce mai dificil sa existam conform schemei: nastere, scoala, universitate, munca, copil, batranete si moarte. Nu avem alternativa, pentru a rezolva aceasta intrebare trebuie sa substituim mediul inconjurator care ma ajuta sa uit si sa ascund intrebarea privind scopul vietii mele, cu un mediu care ma ajuta sa dau un raspuns cat mai repede posibil.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 24.05.10, Articolul Introducere la Studiul celor zece Sfirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed