Invatand Din gura in gura

Intrebare: Ce inseamna sa inveti din gura in gura, asa cum Baal HaSulam si-a trecut invataturile lui Rabash?

Raspuns: Sa inveti din gura in gura inseamna sa imparti ecranul, pentru ca gura (Peh) este locatia ecranului. O asemenea conexiune este privita ca Ruha beRuha (la nivelul lui Ruah – Spirit la Spirit) si acesta este tipul de comunicare pe care un student trebuie sa-l dobandeasca cu invatatorul lui.

Acesta este gradul anularii celui inferior, datorita caruia obtine conexiunea cu cel superior. Starea aceasta spirituala nu este usor de obtinut, dar cel putin un student trebuie sa faca tot ce poate in aceasta lume, urmand sfatul invatatorului, ca si cum ar fi lege pentru el. Este o recomandare simpla, practica, pe care fiecare o poate folosi si este privita ca un grad minim de anulare inaintea celui inferior, pe care suntem dispusi sa o facem datorita intereselor noastre egoiste.

Daca doresc sa obtin spiritualitatea de la invatator, trebuie sa ma anulez inaintea lui, la fel ca in armata: daca un ordin este dat, ele este executat. Invatatorul vorbeste de construirea unei intentii corecte, anulandu-ne, depunand efort, participand la diseminare si orice altceva care ii este necesar unui student. Studentul, la randul lui, trebuie sa asculte. Ca rezultat, prin punctul de conexiune care apare, el va primi Lumina care Reformeaza si va intelege ce i se spune.

In masura in care un student isi anuleaza egoismul sau, el automat se transforma intr-o forma unde aceasta intelegere apare prin primirea unei imprimari a spiritualitatii. Si prin aceasta imprimare incepem sa intelegem invataturile. Daca cel inferior se anuleaza, cel superior isi imprima structura sa, cele 10 Sfirot, in cel inferior.

Sa speram ca vom obtine meritul, ca Rabash sa devina Invatatorul nostru.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 12.09.10, Scrisoarea 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed