Iubirea va acoperi toate crimele

Iubirea va acoperi toate nelegiuirile. Aceasta înseamnă că zi de zi va trebui să descoperim noi păcate pentru că fără aceasta este imposibil să avansăm. Egoismul este împins să se dezvolte din ce în ce mai mult. Creatorul a dat naștere creației numai prin spargerea sufletului comun al lui Adam HaRishon.. De aici, înclinaţia rea a început să se descopere, marea noastră dorință de a primi plăcere, și trebuie să ajutăm acest egoism să se deschidă din ce în ce mai mult, pentru a nu rămâne la nivelul mineral, vegetal sau animat.

Dar egoismul poate fi revelat numai în forma opusă. Dacă dorim să accelerăm dezvăluirea egoismului, trebuie, dimpotrivă, să ne străduim să obținem unitatea. Și dacă ieri nu am ajuns la o conștientizare mai mare a răului decât alaltăieri, atunci nu ne-am străduit pentru unitate.

În fiecare zi încercăm să ne unim și, ca urmare, ni se va dezvălui respingerea, pentru care vom cere puterea de corectare, astfel încât iubirea să acopere toate păcatele. Și așa vom continua să avansăm.

Este necesar să dezvăluim răul și să atragem binele spre el pentru a acoperi cu iubire toate crimele. Fără fărădelegi, nu va exista nicio unire, nu va exista nicio corectare a Kli-ului. Trebuie să deschidem toate crăpăturile, toate rupturile, în uniunea noastră, în vasul sufletului comun al lui Adam HaRishon. Și acest lucru este posibil doar atunci când ne străduim să ne unim.

La început, facem acțiuni artificiale, încercând să realizăm unificarea, dar vedem că Creatorul nu ne permite să ne unim. Dimpotrivă, dezvăluie ură și respingere între noi. Și acesta este rezultatul dorit, deoarece crimele sunt dezvăluite, deasupra cărora putem să ne unim cu adevărat și să le acoperim cu iubire. Dar aceasta este deja cu ajutorul unei rugăciuni către Creator, care ne va oferi puterea unității. Și astfel ajungem la corectare.

Aceasta este munca: ne străduim spre bine, iar Creatorul ne dezvăluie răul, dar încercăm să acoperim răul cu binele și ne întoarcem către Creator pentru ajutor. Acestea sunt cele două acțiuni: înainte și înapoi, înainte și înapoi, care corespund celor patru etape ale Kli-ului.

Vă puteți imagina că suntem într-o barcă și vâslim împreună, fiecare cu vâsla lui. Fiecare funcționează în propriul său Kli. El este atras de unire și vede că respingerea se trezește în locul ei. Și apoi face o a doua mișcare: Se întoarce către Creator, cere ajutor și vede cum Creatorul trage la vâsle de câteva ori la rând pentru el.. El nu îl părăsește pe Creator până când nu finalizează acțiunea, acoperind toate crimele, nelegiuirile, cu iubire.

Mai trag o dată din vâsle: încerc să mă conectez cu prietenii și văd că nu ating ceea ce doresc, dar deescopăr calități negative. Și apoi mă întorc către Creator și Îl rog să corecteze acest negativ. Și așa tragem la rame tot timpul: unul-doi, unul-doi. Primul sau al doilea vâslit sunt ale mele, unde nimic nu funcționează pentru mine, iar al doilea sau al treilea este făcut de Creator și deja au succes. Despre aceasta se spune: „Creatorul va termina această lucrare pentru mine”.

Prima oară încerc să acţionez și descopăr  neajunsurile, iar a doua oară mă întorc la Creator cu aceste neajunsuri și văd un rezultat reușit.

Un grup de zece stă într-o barcă și fiecare își ține vâsla cu ambele mâini. Gabai se așează la pupa și încurajează vâslaşii, în timp ce Shaatz se așează la prova bărcii. Și așa mergem cu toții.

Prima mișcare de vâsle este să dezvăluie un defect. Vreau să mă conectez cu prietenii mei, dar descopăr că nu sunt capabil de asta. Adică, prima dată când încerc să o fac singur și îmi aflu neputința. Dar, în același timp, sunt conștient de eșecul meu, adică deschid Kli-ul. Și la a doua mișcare de vâsle, îi cer deja Creatorului să mă ajute și să termine această lucrare pentru mine.

Aşa stau lucrurile de fiecare dată: prima vâslă este revelarea lipsei iar a doua este ajutorul Creatorului. Drept urmare, avansăm în barca noastră, făcând mai întâi eforturi pentru a dezvălui răul și apoi ne îndreptăm către Creator pentru corectare și revelarea bunătății.

În primul rând, trebuie să fiu recunoscător Creatorului și prietenilor. La urma urmei, scopul creației poate fi atins doar prin includerea cu prietenii, cu ochii închiși, dacă ei mâ doresc și mă pot accepta. Iar Creatorul trebuie să mă dizolve în prietenii mei, să mă unească cu fiecare, fără nicio distincție între noi.

Prin urmare, sunt recunoscător Creatorului și prietenilor pentru faptul că ei există și îmi oferă posibilitatea de a mă alătura lor, de a mă pierde și de a mă naște din nou, ceea ce se numește „trecerea prin ochiul unui ac”. Nimic nu rămâne din mine în afară de dorința curată, pe care o trag prin ochiul unui ac, și așa mă deplasez dintr-o lume în alta.

 

Din prima parte a  Lecţiei zilnice de Cabala 8/17/20, „Iubirea acoperă toate fărădelegile”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: