Jucand un joc al daruirii

Starea noastra de spirit defineşte legătura cu spiritualitatea, cu Creatorul, cu Lumina, împlinirea pe care am avut-o în Lumea Infinitului. Dar cand aspiram la o stare bună, ne gândim in mod natural la împlinire şi uitam că aceasta implinire presupune corecţia, intenţia „în scopul de a darui.”

Cu alte cuvinte, mai intai de toate trebuie să dobândim intentia de a darui; împlinirea va urma. Prin urmare, ni se dă un sentiment de goliciune, lipsa de împlinire, astfel încât să nu ne concentram pe ea, ci pe intenţie, inseamnand sa îndeplinim pe altii  si nu pe noi insine.

Acest lucru este necesar pentru a construi în noi o atitudine „neutra” libera de placerea egoista atunci când putem folosi implinirea de dragul altora, şi nu pentru noi înşine. Doar imaginaţi-vă ce ar fi daca ni s-ar da posibilitatea de a ne împlini cu Lumina superioara in mod egoist! Am visa la asta tot timpul în loc sa le gandim la cum sa-i împlinim pe alţii!

Prin urmare, Lumina superioară se ascunde. Astfel ea ne oferă posibilitatea de a ne gândi la împlinirea superioara altruista, libera de egoismul nostru, care nu face nicio distincţie cu placerea spirituala ascunsa. Chiar dacă eu nu sunt tocmai fericit, şi prietenii, de asemenea, nu par deosebit de bucurosi, aceasta este singura ocazie de a potoli egoismul meu şi setea de plăceri s-o adorm şi de a folosi acest spatiu gol pentru construirea relaţiei mele cu ceilalţi

Acesta este un ajutor extrem de valoros, şi trebuie să fim recunoscători pentru asta! În caz contrar, vom rămâne, probabil, în robia egoismului nostru şi nu am avea nici o şansă să ne smulgem din ea. Şi aici, mie mi s-a dat o şansă de a ma cerceta şi artificial, insemnand nu în acord cu dorinţa mea, dar practic de la zero, încep sa public bucuria, importanţa scopului spiritual, a mediului, a tot ceea ce imi lipseste!

Eu insumi trezesc această bucurie şi importanţă, construi-le în mod artificial, şi aduc acest lucru în mediul meu. Ma comport ca un copil care se joacă cu o jucărie şi, prin urmare, o introduce în viaţa lui. El trage o maşină de jucărie şi mormăie, şi pare ca masina este într-adevăr condusa şi motorul lucrează în ea.

Acesta este modul în care activam sistemul superior cu dorinţa noastră. Această dorinţă -singurul lucru pe care avem nevoie sa-l gasim-este motivul nostru (MAN). Ne exprimăm dorinţa noastră, astfel încât să realizam fără nici o pregătire din partea ego-ului nostru, fără nici o senzaţie preliminară, ci pur artificial. Acesta este modul în care vom începe construirea unei noi forme de la un zero.

Nu ar trebui să ne fie ruşine ca suntem aparent artificiali. Cu siguranţă, nu este o formă autentică într-un sens care nu derivă din dorinţa noastra anterioara. Dimpotrivă, ar trebui să fim mândri ca nu suntem in dorinta noastra adevarata, naturala (egoista)  şi ne jucam un joc al daruirii!

Din partea 1 a Lecţiei zilnice de Cabala 3/22/11, Pregătirea pentru Conventia WE!

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: