Judecatorul cel mai strict

Pana cand ajungi la spiritualitate, nu ar trebui sa accepti povestile cabalistilor ca fapte care nu necesita dovezi, ci doar ca o conditie pentru propria ta dezvoltare spirituala. Nu poti folosi descrierile lor ca lege spirituala si sa actionezi conform ei, pentru ca nu esti al nivelul la care a fost scrisa.

Prin urmare, noi trebuie sa accept aceasta ca ipoteze, presupuneri, ca asemenea legi actioneaza cu adevarat in lumea spirituala. Totusi, ele nu sunt transpuse in lumea noastra materiala, adica starea ta si lumea ta.

Chiar si cuvintele inteleptilor sunt realizarile lor, lumea lor. Ei stiu cum sa munceasca acolo si sa nu faca greseli. Daca incepi sa aplici aceleasi principii in munca, vei folosi aceste afirmatii in forma egoista pe care o intelegi, adica, de dragul egoismului tau, mai degraba decat p[entru daruire, asa cum au facut-o ei. Pentru acest motiv, vei fi imbracat in cele mai egoiste forme pentru tine. Astfel, e interzis sa faci asta.

Fiecare persoana ar trebui sa aiba propriul “judecator” care ii pune limite si spune, “Tu poti actiona doar conform propriei corectari.” E interzis sa iesi din granita corectarii tale, chiar daca ai citit sau auzit de ea.

Totusi, cine citeste asta? Tu! Cine aude? Tu! A trecut deja prin tine si a patruns deja in perceptia ta egoista. Cum stii cat de corect intelegi totul? Mai degraba intelegi incorect, din moment ce fiecare “judeca conform propriului Kelim (vase)”, si tu percepi tot ce a fost zis de cabalisti in defectele tale.

Intelegi masura inc are studiul se face doar prin Lumina care reformeaza, chiar si pentru cabalisti si intelepti?  Daca nu atragi Lumina care reformeaza prin studiul care te schimba, oferindu-ti ocazia de a munci in conformitate cu aceste schimbari, atunci nu iti e permis sa asculti nici un sfat din Tora. In fond, daca o folosesti dincolo de corectarea ta, de nivelul tau, va fi in detrimentul tau.

Din partea 4 a Lectiei zilnice de Kabbalah 11/29/10, “Trup si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: