Justificand Creatorul

Intrebare: Ce inseamna sa Il Justifici, sa indreptatesti pe Creator? Cum se manifesta acest proces in interiorul persoanei?

Raspunsul meu: Cineva indreptateste Creatorul, toata creatia, intregul proces de dezvoltare, si Guvernarea Superioara, atunci cand parcurge toate cele 125 de trepte, dincolo de care se ascunde Creatorul. Cand o persoana preia aceasta ascundere, el anuleaza ascunderea Creatorului si vede ca aceasta ascundere a fost acolo, pentru propriul bine, pentru ca el sa isi construiasca propriul ecran.

In virtutea lucrului deasupra ascunderii, persoana obtine revelatia, intelegerea, senzatia si cunoasterea. Astfel, el se ridica de la nivelul de animal la cel de om. O persoana se ascunde pe sine in asa fel incat Creatorul nu mai trebuie sa se ascunda. Este scris: Din cauza ca Moise si-a ascuns fata, el a meritat revelatia fetei Creatorului.

Creatorul poate fi vazut doar in Lumina Reflectata. Cand iti ascunzi vointa pentru a primi placere, tu efectuezi o restrictie in ea, si asta creeaza Lumina Reflectata. Apoi, in Lumina Reflectata tu revelezi Lumina Directa.

Din Lectia Zilnica de Kabbalah 28.05.10, Baal HaSulam, Scrisoarea 1-1920

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed