Kabbalah este un Brevet pentru Placerea Infinita

Intrebare: Ce inseamna a primi de la Creator, in scopul de a-I produce placere? La ce se refera asta?

Raspunsul meu: Baal HaSulam explica acest lucru prin exemplul cu oaspetele si gazda, in Prefata la intelepciunea Kabalei. Invitatul vine la gazda. Gazda pregateste invitatului o masa, pentru ca el il iubeste pe invitat cu o iubire altruista, fara nici o calculatie, si gazda, intr-adevar vrea sa ofere placere oaspetelui.

Oaspetele simte cat de mult il iubeste gazda si vrea sa-i faca placere. Gazda stie dinainte si pregateste exact felurile de mancare care-i plac oaspetelui, exact in proportiile pe care oaspetele le doreste. El a facut totul, exact in functie de dorintele oaspetelui – in cantitate si calitate. Dandu-si seama de acest lucru, oaspetele simte rusine. Ce are de facut?

Oaspetele refuza sa accepte masa, spunand –Eu nu doresc sa fiu un primitor! Eu doresc sa fiu un daruitor catre tine! Tu mi-ai aratat dragostea ta, si eu o simt. Cum pot primi astfel ca sa-ti intorc tie? Oaspetele continua sa gandeasca si recunoaste –Dar daca eu nu primesc nimic, eu sunt indiferent fata de gazda. Este acesta raspunsul la iubirea lui pentru mine?! Ce pot sa fac?

In consecinta, el gaseste solutia: –Eu voi primi doar de dragul gazdei. Avand in vedere ca gazda are dorinta de a da, si el vrea ca eu sa primesc, mai intai voi interioriza dorinta lui, pentru ca acest lucru sa devina un obiectiv pentru mine. Daca intru in dorinta lui, simt cat de mult ma iubeste, cat de mult vrea sa primesc, si cat de mult sufera daca ca nu accept bunatatile sale; As putea lucra cu dorinta lui si sa gandesc numai la implinirea ei. In timp ce eu sunt in interiorul dorintei lui, straduindu-ma sa indeplinesc doar asta, am sa descopar oportunitatea de a face acest lucru, in mine – prin acceptarea acestei mese si de a primi placere din ea. La urma urmei, eu pot aduce bucurie gazdei, numai prin placerea pe care o simt. Eu trebuie sa primesc placerea incomensurabila, de vreme ce simt ca pot sa-l multumesc prin asta.

In acest mod lucreaza fiecare cu dorintele celuilalt. Gazda gandeste despre modul in care oaspetele va primi de la el placerea si o va experimenta. Si oaspetele gandeste despre modul in care va primi si experimenta placerea, in scopul de a indeplini dorinta gazdei de a-i oferi placere. Fiecare foloseste dorintelor sale pentru a implini dorintele celuilalt. Intre timp, fiecare castiga dublu, si chiar mai mult decat atat, fiecare iese din el insusi, si in acest sens, simte placere infinita si fara margini.

Acest brevet pare foarte simplu. Cu toate acestea, atunci cand vom incepe sa ne gandim la asta, pare greu de realizat. Totusi, in mod ideal, daca vom intelege aceasta, vom vedea ca este singura noastra posibilitate de a ne implini cu placere infinita, folosind dorintele altora, exteriori mie.

Creatorul este o dorinta infinita, iar eu sunt doar un punct mic. Cu toate acestea, daca incep sa ma alatur si sa ma conectez cu El, achizitionez astfel, o dorinta infinita pe care o pot implini. Eu incep sa simt cum Il implinesc pe El, si simt cum aceasta dorinta imi produce placere. Se pare ca, tratandu-L cu dragoste, primesc dorinte infinite, o viata infinita, eternitatea si perfectiunea. Acest lucru se intampla daca Il consider pe Creator ca obiectiv pe care eu trebuie sa-l indeplinesc. Prin urmare, Stiinta Kabbalah este cu adevarat stiinta de a primi (cuvantul Kabalah, in ebraica inseamna Primire), stiinta modului de a primi si a modului in care am placerea fara limite.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed