Kabbalah practica

Kabbalah autentica, practica, inseamna ca atragem Lumina Corectarii, care cauzeaza schimbarea din noi. Lumea noastra e una a rezultatelor; suntem influentati de Fortele Superioare care guverneaza intreaga viata din aceasta lume. Deci nu trebuie sa credem ca putem schimba ceva in lumea noastra prin actiunile noastre. Nu exista actiuni eficiente pe care sa le putem face, cu exceptia uneia singure – ridicand MAN (cerere). E singurul lucru pe care-l putem face. Ridicarea MAN se numeste Kabbalah practica.

Daca pe de alta parte, o persoana spera sa isi schimbe soarta si sa influenteze Fortele Superioare prin actiunile sale materiale (inclusiv observarea traditiilor si poruncilor), atunci Kabbalah spune ca acest lucru e imposibil. Nu o faceti – nu va avea efect. Desigur, puteti face ritualurile pentru a va simti mai relaxati si a avea o viata ordonata, dar in acelasi timp, ar trebui sa stiti ca astfel, nu va veti schimba soarta. Aceste actiuni nu va inlesnesc revelarea egoismului; nu va determina sa vreti corectia lui. Ele ar putea chiar sa va faca sa simtiti contrariul – mai relaxati, ca si cum totul ar fi in regula.

Daca o persoana spera sa schimbe ceva in lumea asta prin influenta directa, mai degraba decat prin Lumea Superioara, atunci vorbim de misticism. Daca nu cere sa devina asemenea Fortelor Superioare si sa se schimbe, ci incearca sa schimbe fortele si lumea care ii par exterioare, atunci se angreneaza in misticism. Asta inseamna ca privirea sa asupra lumii e incorecta. Singurul lucru din realitate pe care il putem schimba, suntem noi insine; sau mai degraba, putem cere sa ne schimbam.

Intreaga noastra realitatee Unul Singurul Creatorul, cel Aboslut, care este Bun si face Binele. Nu exista altcineva in afara Lui. “Avem o lege si aceasta nu poate fi incalcata”. E vorba de o lege de fier care nu o putem influenta in nici un fel. Daca vrem schimbarea, trebuie sa Ii cerem Lui sa faca aceste schimbari in noi.

Tot ce trebuie sa facem este sa discernem cum ne deosebim de El, apoi sa Il rugam sa ne faca asemenea Lui. Atunci vom muta intregul nostru destin pe calea binelui. In ce priveste restul, indiferent ce facem, totul are menirea de a ne arata ca nu actionam corect. Iar expresia este durerea care ne indruma pe calea corecta.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed