Kabbalah Vorbeste Doar Despre Ceea Ce Se Intampla In Interiorul Nostru

Trei intrebari legate de studiul Cartii Zohar:

Intrebare: Textele obisnuite ale lui Baal HaSulam nu lasa loc confuziei, dar cand citim Zoharul cu al sau “Comentariu al Scarii” fara clarificarile tale, incepem sa ne imaginam crampeie din lumea asta. De ce asta?

Raspunsul meu: Asta depinde de pregatirea si practica personala. Cand eu citesc Tora, nu o percep ca o nuvela istorica. Toata Tora vorbeste doar despre lumea interioara a persoanei, despre Lumea Spirituala care se afla in mine. Lumea mea spirituala este formata din dorintele mele altruiste; ele imi dau perceptia unei lumi noi.

Chiar acum percep, de asemnea, toata realitatea in interiorul meu. Ceea ce simt in minte si cu simturile mele se numeste “aceasta lume”. Totusi, intrucat intentiile mele sunt egoiste, “aceasta lume” ce o percep este limitata, defecta si temporara. Daca mi-as schimba intentia de la a primi la a darui, atunci voi percepe lumea spirituala, care este nemarginita, perfecta, armonioasa si eterna.

Cartea Zohar este menita celor care-si doresc si sunt gata sa-si schimbe intentia de la a primi la a darui. Aceasta incepe acum sa fie descoperita de toti oamenii din lume care simt aceasta nevoie si suferinta globala ii va face pe toti sa simta aceasta nevoie.

Intrebare: De ce autorii Zohar-ului, Torei si Talmud-ului ne fac confuzi descriindu-ne lumea noastra in locul Lumii Superioare, si in locul actiunilor spirituale, ei par a descrie actiuni corporale cum ar fi muncile in Templu si istoria natiunii Israel? De ce folosesc ei acest mediu ca sa ne spuna ce se intampla cu mine?

Raspunsul meu: Facandu-te confuz, ei te directioneaza sa-ti schimbi perceptia, sa incepi sa percepi prin intentia de a darui in locul intentiei de a primi.

Aceasta lume, intreaga ei istorie, Templul, legile din Talmud, Sfirot si Lumile nu exista. Sunt toate parti ale dorintei mele. Totusi, cu scopul de a schimba aceasta dorinta de la intentia de a primi la intentia de a darui, trebuie sa o percepem si sa ne-o imaginam cu siguranta in aceasta forma. Trebuie sa facem eforturi cu scopul de a vedea lumea prin intermediul calitatii de a darui, sa ne transferam singuri perceptia de la un mod de a percepe la altul. Acesta este cu siguranta efortul care produce schimbarile in noi si care ne face sa avem o perceptie, la inceput, nefamiliara si complet diferita.

Nu exista nimic artificial legat de perceptia acestei lumi sau a lumilor spirituale. Toate imaginile lor sunt create in interiorul nostru, prin interactiunea directa a Luminii si a dorintei (vasului, Kli-ului). Nimic altceva nu exista, cu exceptia acestor doua lucruri.

Intrebare: Dupa tot ceea ce s-a spus si s-a facut, cum ar trebui sa ne raportam la studiul Zohar-ului?

Raspunsul meu: Trebuie sa:

1. Sa incerci in mod constant sa simti ca tot ce contine lumea asta si tot ceea ce este descris in Zohar se afla in interiorul tau. Totul se intampla numai in interiorul tau.

2. Adu-ti aminte ca tot ceea ce este scris acolo este despre tine si despre calitatile tale.

3.  Incearca sa gasesti in interiorul tau calitatile ce sunt denumite de cuvintele din textul Cartii Zohar. Care dintre calitatile tale le poti lega de cuvintele “potop”, “Creator”, “creatura”, “Noe”, “ticalos”, “cinstit”,”fiii lui Noe”,”animale”,”arca”,”apele potopului”,”cerul”,”pamantul”, s.am.d.

4.  Cine sunt eu? Asta este ceva ce nu cunosc deloc. Trebuie sa astept sa ma descopar singur, sa descopar alta lume si tot ceea ce o umple. Totul va fi nou. Trebuie sa fiu gata pentru orice descoperire pentru ca, chiar acum, exist in minciuna si in intuneric. Exista un spatiu gol in mine, in interiorul caruia eu construiesc o noua lume din cautarile si descoperirile mele, ca un copil ce adauga gradat bucati din lumea noastra, din impresiile sale.

Eu nu inteleg cuvintele ce le citesc. Sunt ca un copil ce-si doreste ca descopere totul “razuind”. Gradat voi incepe sa ma vad pe mine si lumea, in alta forma, si asta este scris in Cartea Zohar: “Am vazut o lume inversata”.

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed