Karl Marx si Cabala

Karl Marx a intuit concluziile Cabalistice destul de bine detul de bine si le-a exprimat destul de deschis, dar in acelasi timp a facut-o atat de neclar pentru oameni mici ca Lenin si asociatii sai. Asa a scris Baal HaSulam despre asta.

Lucrarile originale ale lui Karl Marx indicau clar ca el presupunea ca oamenii, candva, au inceput sa lucreze cu egoismul lor si au inteles ca este imposibil. Tehnic, asta este ceea ce au crezut odata si oamenii din Rusia, cand au inceput sa construiasca socialismul, dupa Revolutie. Dar ei au urmat o cale la care Karl Marx nu s-a gandit ca o sa se intample: calea fortei.

Cand pui conditia „iubeste-ti aproapele”, nu o poti impune prin forta. Aceasta a fost inventia Rusiei. Asa ceva nu poate sa existe niciodata!

Dar Bolshevicii au intors totul in acest fel si pana la sfarsit au creat teroare si au omorat 40 de milioane de oameni. Si chiar asa, asta nu a condus la nimic. Nu poti sa schimbi in mod artificial natura umana dupa cum vrei tu, si mai ales prin forta. Este imposibil. Cand vorbim despre natura, poti sa crezi ca poti face ceva impotriva ei?

Aceasta ideologie asa zisa ” de iubire a aproapelui” a fost impusa prin forta de la inceput si pana la ultimii ani ai regimului sovietic, pana cand oamenii au devenit complet dezamagiti de tot. Pare frumos din afara, dar noi intelegem ca nu a fost nimic decat teroare inauntru.

Karl Marx a crezut ca oamenii vor realiza nevoia de a fi impreuna si vor intelege ca nu poate exista sub nicio forma exploatarea, ca regimul capitalist e corupt, si ca socializarea mijloacelor de productie si a rezultatelor muncii e necesara. Va trebui sa ajungem la asta in orice caz. Intreaga criza globala ne conduce catre asta si nu putem evita acest lucru.

Karl Marx a scris toate aceste conditii Cabalistice sub forma de legi economice: fiecare om trebuie sa fie recompensat pentru munca lui numai cu atat cat are nevoie ca sa existe in lumea noastra. Aceasta se refera la tot ce are nevoie fiecare om pentru un trai normal: un apartament, un loc de munca, o familie, vacanta, pensie, ingrijirea sanatatii, educarea copiilor, tot ceea ce un om are nevoie la nivelul lumii noastre, intr-o societate umana normala. Fiecare om trebuie sa aiba asta.

Dar tot ce vine peste necesitati devine proprietate publica. Si trebuie sa fie folosita in beneficiul societatii si numai pentru necesarul extinderii acestei societati. Numai atunci vom fi in echilibru cu natura.

A treia Lectie din Conventia de la Berlin 1/28/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: