La ce te gandesti in timp ce studiezi?

Intrebare: Noi ne uitam la cuvintele care sunt scrise de Cabalisti si care reprezinta o radacina spirituala. Dar cum putem crea o asociere in organele noastre corporale senzoriale, intre vorbele cu care suntem familiarizati si realitatea superioara?

Raspuns: Raportat dorintei tale de a atinge spiritualitatea si intentiei tale, tu intr-un fel corespunzi Luminii. Si in gradul acestei analogii, incepe sa te afecteze de departe, pe tine, dorinta ta, intentia ta. Este ceea ce numim “ Lumina Inconjuratoare,” Lumina care reformeaza.

Te ilumineaza de la distanta deoarece nu poate inca intra in contact cu dorinta si intentiile tale, care nu sunt inca la fel de pure ca Lumina,. Dar exist totusi o anumita conexiune intre ele, deoarece tu tinzi inspre superior chiar din starea ta  joasa.

Si intentia iese la suprafata daca tu esti conectat intr-un grad cat de mic cu mediul si primesti de la el aceeasi dorinta  si aspiratie de a va unifica impreuna. Doar in gradul includerii mutuale a unor asemenea intentii, care lucreaza favorabil in timp ce citesti textele Cabaliste, vei merita o iluminare care va incepe sa te afecteze.

Daca iti conectezi dorintele si intentiile cu ceilalti, care aspira la aceeasi unitate pe parcursul lectiilor, tu atragi Lumina Inconjuratoare. Acum intreaba-te pe tine insuti:  Cat de des te gandesti la asta si cat de mult o doresti in timp ce studiezi? Altfel, anii vor trece pe langa tine si tu nu vei vedea nici un rezultat.

Din partea a treia a Lectiei Zilnice de Kabbalah 5/8/2011, Studiul celor Zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: