La etajul patru pentru iubire

Baal HaSulam, „Introducere la Studiul celor zece Sefirot”, art. 116: Cuiva căruia i s-a acordat porunca de iubire prin penintenţă din iubire, prin aceasta este recompensat cu transformarea păcatelor în merite.

În mare, sunt patru nivele pe drumul nostru. Jos există dorinţa spartă de a primi, adică AHP sparte. Acestea se numesc „păcate” sau „încălcării ale legii”.  La următorul nivel există dorinţa spartă de dăruire, adică GE sparte. Acestea se numesc „greşeli”.

Deasupra există Machsom (bariera). Deasupra ei, există dorinţa corectată de dăruire, GE. Acesta este nivelul Bina „un om drept, incomplet”, care execută 612 porunci, starea de Hafetz Hessed (HH) sau Lishma. În final, atingem nivelul „o poruncă”, a 613-a poruncă – iubirea. Aceasta este deja dorinţa corectată de a primi.

După trecerea Machsom, greşelile se transfomă în porunci, iar păcatele se transformă în greşeli. Ridicăndu-ne la nivelul de iubire, greşelile care rămân se transformă în porunci în AHP corectate, iar poruncile se ridică de la al treilea nivel la GE.

Astfel, „păcatele” sunt dorinţe de a primi pentru a dărui, care au fost sparte şi transformate în dorinţe de a primi pentru a primi, AHP sparte, corupte. Iar GE sparte sunt „greşeli”.

Când încercă să ne imaginăm toate acestea, principalul lucru este să nu ieşim din contextul celor zece Sefirot. Dacă o să fim confuzi, cel puţin ar trebuie să fie în graniţe clare şi nu în spaţiul imaginaţiei.

Din partea a patra a Lecţiei zilnice de Cabala 3/20/2012, “Introducere la TES

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: