La orizont: Lumina libertății

În exil (Galut) lipsește doar litera Alef pentru a realiza mântuirea (Geula). Această literă simbolizează apariția Creatorului, senzația reală a manifestării atributului de dăruire și dragoste, pe care o simțim în același loc în care, în exil fiind, ne doream fierbinte să o percepem și să o simțim, cum ne stăpânește și ne umple.

Prin urmare, toată munca noastră constă în a tânji după mântuire, în adevăratul sens al cuvântului. Momentul în care ne vom crea imaginea ei, cât mai realist posibil, atât cât putem noi, în egoismul nostru, atât de diferit de dăruire, și în măsura în care ne vom apropia de ceea ce este numit dragoste, dăruire, conectare, reciprocitate și o singură inimă colectivă, în locul atâtor oameni, în aceeași măsură ne vom apropia de măntuire.

Trebuie să ne imaginăm această structură, formă, deficiență, cu toate detaliile și componentele ei, cât de clar putem, Fiecare trebuie să gândească la asta. Aceasta este munca prin care vom grăbi timpurile și vom ajunge la mântuire – revelarea Creatorului – curând.

Trebuie să pregătim vasul spiritual care ne va permite să generăm o dorință imensă și să ne putem crea o formă, o imagine viitoare a noastră, tânjind după aceasta.

Din pregatire a Lectiei zilnice de Cabal/15/2012

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed