La Punctul De Cotitura Dinspre Trecut Spre Viitor

Din fericire, ne-am nascut intr-o era a tranzitiei; cand dupa miliarde de procese istorice care au avut loc in universul nostru si pe Pamant, ne-am gasit la un punct de cotitura intre trecut si viitor, cand noi insine trebuie sa intelegem tranzitia de la un sistem egoist, individual si detasat, la un sistem altruist, integral si analogic.

In toate generatiile anterioare, am existat intr-o dorinta egoista actionand liniar, fiecare pentru sine.Acum, sub influenta naturii, suntem fortati sa simtim ca trebuie sa ne schimbam intreaga viziune si toate actiunile din lumea noastra in vederea existentei viitoare.

Deoarece umanitatea a devenit conectata global, nu putem continua sa actionam individual deoarece in acest caz, ne vom face rau noua insine. In fiecare zi, acest sistem, aceste relatii generale, globale si inegrale, devin din ce in ce mai revelate fiecarei persane si in mod aparent miilor de oameni din lume.

In stiinta Cabalei, noi nu credem dar de fapt investigam cum va aparea in zilele noastre urmatorul nivel spiritual al umanitatii si cum este creat acest sistem. Mai mult, noi studiem nu numai sistemul in sine, ci, de asemenea, metoda de a ajunge la el: cum poate ajunge cineva acolo, fara a astepta ca natura sa inceapa sa ne impinga, ca de obicei din spate.

In timpul dezvoltarii stadiilor noastre egoiste anterioare, natura ne-a propulsat doar din spate. Ne-a fost dat un pic de egoism si ne-am grabit  in incercarea de a-l satisface. Am simtit mai mult egoism si am alegat in alta directie in cautarea altei satisfactii.

Am avansat in zigzag: Am construit societatea, un sistem educational si familial, am crescut copii, am creat state, tehnologie, industrie, etc. Toate acestea au fost determinate de dezvoltarea egoismului care ne-a stimulat sa cautam din ce in ce mai multa satisfactie.

Insa acum avem o problema: Egoismul nu ne mai conduce. Insa, suntem impinsi cu totii de sistemul integral care se desfasoara, intreaga natura, care ne obliga sa ne conectam impreuna sa ne continuam existenta .

Adica, tehnologie, familii, relatii sociale, politici, tari si scoli, tot ceea ce a fost creat inceteaza brusc  sa mearga pentru ca noi nu mai putem functiona in aceasta lume, conducandu-ne dupa egoismul trecut. Acum noi putem avansa utilizand un sistem diferit, sistemul interconectarii generale. Insa noi intram cu actiunile noastre trecute, obiceiurile, legile, si relatiile publice.

Noi ne gasim intr-un sistem complet diferit. Avem o atitudine diferita fata de lume, alta decat ar trebui sa fie astazi, diferita fata de ceea ce lumea cere de la noi. Reiese ca trebuie sa facem ceva cu noi insine si nu stim ce. Nu stim cum sa ne conectam unii cu altii pentru a corespunde acestei lumi.

Cum putem ajunge la aceasta conectare? Cum ne putem convinge ca asta este necesar? Desi astazi multi oameni inteleg logic acest lucru, ei sunt inca incapabili sa gaseasca raspunsul la aceste intrebari.

Astfel, astazi ne aflam in tranzitia de la un grad inferior la unul superior. Aceasta tranzitie nu este una uzuala, de la o structura la alta, de la un nivel tenologic la altul, asa cum era in trecut. Acum, ne aflam intr-o tranzitie calitativa, nu una cantitativa.

Tranzitia calitativa nu este chiar o schimbare in calitatea vietii noastre, in calitatea relatiilor dintre noi, ci o completa schimbare fata de tot ce s-a intamplat in trecut. Lumea trebuie sa devina complet diferita. Asta este problema noastra.

Lumea a devenit diferita si mai apropiata noua, insa noi nu stim inca, cum sa o simtim in mod corect; ne aflam inca in vechea ideologie, constiinta, si perceptie. Ca si cum ne-am gasi intr-un spatiu necunoscut, si astfel, nu putem actiona cum trebuie in cadrul sau.

Datorita actiunilor noastre gresite, toate caile trecute prin care am experimentat viata ne-au indreptat catre asa zisa criza de astazi. Sa speram ca, vom realiza rapid ca trebuie sa ne schimbam. Stiinta Cabalei vorbeste despre asta. Sper ca ea ne va ajuta nu numai pe noi ci si generatiile viitoare.

Din Seria Lectiilor Virtuale de Duminica 7/17/2011

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed