Lantul de suflete

Fiecare dorinta e formata din doua parti: cea Superioara si cea inferioara, Galgalta ve Eynaim, care este conectata cu Partzuf Superior si cu AHP, care este conectat cu cel inferior. Acesta este modul in care sunt conectate toate sufletele in Lumea Spirituala, unde depind unul de altul.

Se pare ca, prin partea mea daruitoare (Galgalta ve Eynaim), controlez pe deplin Nivelul Superior si doresc sa ii apartin. Intre timp, cu partea mea inferioara, (AHP), sunt conectat pe deplin cu cel inferior si imi pasa de acesta.

In ambele cazuri daruiesc. Cu privire la Cel Superior, daruiesc anulandu-ma pe mine, iar cu privire la cel inferior, daruiesc pasandu-mi de el. Cu cat sunt mai capabil sa ma anulez inaintea Celui Superior si sa primesc de la acesta, cu atat pot sa dau mai mult celui inferior, dupa aceea.

Asta se intampla intre toate sufletele si, ca urmare, totul depinde de conexiunea noastra reciproca. Se dovedeste ca omului nu i-a mai ramas nimic pe care sa il numeasca al sau, de vreme ce Partea sa Superioara este determinata de Nivelul Superior, iar partea sa inferioara, de cel inferior. Daca e unit atat cu Cel Superior, cat si cu cel inferior, atunci le apartine pe deplin si poate sa isi dezvaluie „eu-l” exact in aceasta forma. Atunci, punctul sau din inima devine mai puternic si infloreste, realizandu-se.

E ca si mama unei familii, pentru care cel mai important lucru este nivelul superior, sotul ei si nivelul inferior, copiii ei. Ea nu isi vede existenta separata de ei, iar din acest motiv, ea e cel mai important membru al familiei; ea e cea care tine totul laolalta.

E la fel pentru toate sufletele; primind Lumina de Sus si transferand-o jos, lucrul acesta devine important pentru toata lumea.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: