Lasa magarii tai sa pasca jos

Pentru a ma anula in fata grupului, trebuie sa vad meritele prietenului meu si nu defectele lui. Trebuie sa vad punctul spiritual, divin, din el:

1.  Intr-adevar,  Creatorul il vrea!

2.  El este special si mare pentru ca este o parte a Creatorului in el.

3.  A fost ales sa fie partenerul meu in drumul spiritual. Cand Creatorul l-a creat, a stiut ca Il pot atinge numai prin acest prieten.

Defectele fiecaruia sunt magarii (materia) care raman jos. Dar defectele prietenului meu nu ma intereseaza deoarece el lucreaza la anularea inclinatiei rele in aceeasi masura in care eu o anulez pe a mea. Numai punctul sau din inima conteaza pentru mine. Celelalte calitati corporale au fost facute de Creator si noi vrem sa ne ridicam cu punctul nostru din inima deasupra dorintelor intregii inimi, deasupra intregului nostru magar.

Toate celelalate calitati ale prietenului meu nu ma intereseaza si par ca nu exista; eu vad numai punctul spiritual din el. Cu acest punct, in mod special, trebuie sa ma unesc si nu cu magarul lui. Este acelasi lucru si din partea lui fata de mine. De aceea nu putem avea nicio problema cu egoismul fiecaruia; pur si simplu nu il luam in consideratie si nici nu lucram cu el. Construim o retea folosind numai punctele noastre din inima.

Aceia care se vad pe ei deasupra celorlalti nu vor fi in stare sa se uneasca cu ei. Si cum poate fi cineva deasupra celorlalti, cand toti au numai un singur punct in inima si nimic altceva? Magarii nostri pot diferi de la unul la celalalt, de exemplu: unul este puternic, altul este mai slab. Dar punctele nu pot avea nicio diferenta; toate elementele sunt la fel de importante in spiritualitate pentru ca perfectiunea nu poate exista fara fiecare dintre ele.

Ma uit la prietenul meu si ii vad corpul fizic, magarul lui, dar acolo este un punct in inima in el. Nu este un organ intern; este o parte divina de Sus! Este o parte din Creator in tine, si tanjesc dupa El in asa fel incat vreau sa-L prind si sa-L simt! Si toate acestea sunt in tine. Nu exista niciun alt loc in care l-as putea intalni pe Creator.

Nu am alta oportunitate de a-L contacta. El se va descoperi numai daca eu ma agat de punctul tau din inima, si al lui, si al lui… Cand ma agat de aceste puncte in inima si ma anulez in fata lor, inseamna ca ma anulez in fata Creatorului.

Nu conteaza ca tu insuti inca nu te-ai corectat si ca esti un egoist. Cand ma anulez in fata punctului tau din inima, ma unesc cu elementul de daruire, partea autentica a Creatorului din tine. Astfel, ma unesc cu Creatorul.

Spiritualul este chiar aici, intre noi si nu in alta parte, in alta lume. Pot simti clar Kli-ul spiritual; faptul ca nu il simtim este problema noastra psihologica.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Kabbalah 3.05.10, Articolul Scopul Societatii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: