Lasati Lumina sa intre!

Intrebare: Cum sint realizate Reshimot (baza de informatii spirituale) ?

Raspuns: Toate Reshimot sint selectionate de catre Lumina Superioara (Lumina lui AB-SAG). Imaginati-va cita munca este ca sa selectionezi toate Reshimot care au ramas dupa ce a fost spart Malchut colectiv, in timp ce doriti sa faceti corectia intreaga (Gmar Tikkun).

Malchut de Infinit a facut “Zivug” (adeziune) cu Lumina de la Sfirsitul Corectiei, la intreaga sa capacitate creata de Creator, in intreaga sa faza Dalet (4/4). Si totul s-a spart in minuscule fragmente. Nu este nici o proprietate, Sefira sau o sub-Sefira, care sa ramina lipita cu cealalta. Ele se urasc una pe alta.

Ce infinite multitudini de proprietati variate sint acum in Rosh de SAG de la multiplicarea acestor Lumini care rasar dupa spargere! Este imposibil sa numeri si sa iti imaginezi. Lumina Sfirsitului Corectiei este impotriva Kli-ului (vointa de a primi, dorinta) la Sfirsitul Corectiei, si in loc de unificare, exista ura intre ele. Si acest intreg Kli este complet spart, sfarimat in multe fragmente.

Si acum, Rosh de SAG trebuie sa repare Kli –ul spart in toate Sefirot individuale: ce sa colecteze din ele ca sa faca primul Partzuf, macar partial corectate, aflate sub a Doua Restrictie si variate limitari. Ce munca enorma si complexa este!

Pe de alta parte, cind Lumina Superioara intra, ea ilumineaza aceasta multitudine de spargeri, Reshimot, si ele imediat se aliniaza in lumina sa, astfel incit fiecare isi ocupa locul corect. Lumina le organizeaza, iluminind pe cele care dau mai mult si pe cele care dau mai putin; si in aceasta lumina, toate sint aliniate dintr-o data, intr-o linie dreapta.

Atunci, din multitudinea nemasurata a acestor forme, SAG selecteaza formele corecte si le pune in ordine. Dar cum le alege? Aceasta munca, este facuta de catre Lumina Superioara care ilumineaza Reshimot de Sus, cele mai minunate discernaminte despre ce este drept si ce nu este, in concordanta cu o proprietate anume, in care directie, si in ce mod sa le alinieze de-a lungul celor trei linii, de Sus in jos, cu ecranele lor, astfel incit fiecare sa se conecteze mutual.

Lumina colecteaza partile sfarimate in prima picatura de saminta, care este inceputul unui embrion. Contine totul, si trebuie adaugata munca. Totusi, toata sortarea este facuta de catre Lumina. Si atunci, cel de jos este capabil sa munceasca. In ceea ce priveste disernamintul, cel de jos nu poate niciodata sa-l faca.

De aceea, daca dorim sa discernem ceva, sa sortam, si sa ne unim unii cu altii in lumea noastra, nu vom fi niciodata capabili sa o facem. Nimic si niciodata! Avem nevoie de Lumina Superioara pentru a conecta toate partile separate, din moment ce noi, deasemeni, raminem in lumea sfarimata. Intre timp, vrem sa le organizam, sa le reparam si sa le reinsufletim singuri… Ce comportament prostesc!

Din a 2-a parte a Lectiei zilnice de Cabala 12/19/10, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed