Lasati Zohar-ul sa va poarte pe un taram minunat al dorintelor

Cand studiem Zohar-ul, ar trebui sa ne concentram doar pe imaginea interioara in care totul se interconecteaza. Trebuie sa ne adancim inauntru, fara sa ne gandim la ce ramane afara. Sa fim complet patrunsi de aceasta carte, ca si cum am fi pasit pe un taram al minunilor si calatorim in jurul lui, dorind sa vedem si invatam tot ce e acolo.

Auzim voci, vedem culori nuantate, dar nu intelegem ce se petrece, cine ne influenteaza si cum. Am intrat intr-o lume a dorintelor si calitatilor noastre, trecand de la una la alta. E asemenea acelor filme in care obiectivul trece de corpul persoanei ajungand la vasele de sange, aratand toate procesele din interior. La fel, noi ne adancim in noi si ne inconjuram de dorintele noastre. Patrundem o lume care consista din propriile calitati si dorinte, la fel cum Lumina, Kelim-Vasele si ecranele, pe care trebuie sa ni le imaginam.

Putem sa ni le inchipuim ca si cum am exista in ele si ele in jurul nostru. Sau ne putem inchipui ca sunt in interiorul nostru si le exploram in incercarea de a le intelege mai bine.

Ne putem imagina asta in fel si chip, dar cel mai important e sa nu le legam de realitatea noastra cotidiana. Oricum, mai tarziu vom descoperi ca aceasta realitate, de asemenea, se reflecta in noi.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: