Legatura vitala

Fara Articolele lui Rabash, nu am sti cum sa ne indreptam corect spre scop, deoarece Baal HaSulam ne da sfaturi erudite, savante, din mari inaltimi spirituale.

Nu suntem capabili sa extrapolam detaliile necesare unificarii noastre, de acolo, pentru a face macar un pas si a le pune in practica. Intre timp, Rabash a inceput de la primul punct si a explicat fiecare pas pentru noi. Dupa asta, noi suntem in stare sa intelegem si sa punem in practica metoda lui Baal HaSulam.

Cand  incepem sa ne apropiem de Cabala practica, revelatia in fapt a Creatorului, articolele lui Rabash si Zohar-ul devin vitale pentru noi. Articolele lui Rabash ne ajuta sa ne formam intentia corecta, iar Cartea Zohar ne ajuta sa atragem – cu aceasta intentie – Lumina care releva lumea spirituala.

Rabash a facut ceea ce nu a mai facut niciun Cabalist inaintea lui. A descris fiecare stadiu al muncii interioare a omului, care este de fapt, realizarea practica a Torei. A fost singura veriga , in intregul lant al Cabalistilor, incepand cu Adam HaRishon, care ne-a inmanat o explicatie pas cu pas a muncii individuale si in grup, atat de vitale pentru noi astazi.

Inainte de Rabash, Cabalisii au scris despre propria atingere, reveleatie, din aceasta cauza, evolutia spirituala pe durata a 2000 de ani a fost in ascundere, in exil din spiritualitate. Inainte de exil, oamenii existau in atingerea spirituala, deci nu era nevoie sa se vorbeasca despre ceva ce fiecare copil invata in timp ce crestea. Totusi, pentru a urca din ascundere, in zilele noastre, ne trebuie surse care sa ne indrepte catre intrarea in lumea spirituala. Asta se poate dobandi numai prin studierea articolelor scrise de Rabash.

Fara articolele lui Rabash nu vom fi in stare sa intelegem corect textele altor Cabalisti. Deci, munca noastra consta din urmatoarele doua parti:

  1. Studierea articolelor lui Rabash.
  2. Acordarea noastra corecta si studierea Cartii Zohar sau Studiul celor Zece Sfirot. Astfel incat sa putem lucra cu ele corect, si sa atragem Lumina care Reformeaza.

Rabash a fost foarte rezervat si modest. El s-a tinut intotdeauna in umbra maretului sau tata. Toata puterea si magnitudinea lui au fost adanc ascunse in el si erau imposibil de vazut din afara. A fost primul care a inceput sa predea Cabala unei audiente nereligioase, indiferent de originea lor. El a considerat difuzarea Cabalei catre mase, de o importanta suprema.

Din partea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 12.09.10, Scrisoarea 38

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: