Legea universala a analogiei inverse

Lumina umple vasele sau dorintele in ordine inversa (conform legii analogiei inverse). Lumina trebuie sa corespunda dorintei, insemnand ca cu cat mai adanca este dorinta si  ecranul mai puternic, cu atat mai puternica este Lumina pe care o atrag.

Totusi, Lumina nu acopera neaparat aceasi dorinta pe care o atrage. La inceput, Lumina intra in cele mai mici vase (dorinte) care sunt exact opusul dorintei pentru care a fost creat. Asta cauzeaza atata confuzie in lume si mister in ceea ce priveste Guvernarea Superioara.

Pe fondul unui mare efort si suferinta, insemnand a lucra cu cele mai puternice dorinte, o persoana dobandeste o minte ascutita si o mai mare perceptie sau sensibilitate. Vedem cum dupa multe lovituri dure in dorintele noastre, incepem dintr-o data sa simtim noi modalitati de gandire in interiorul nostru, la un nivel inalt.

In acest fel actioneaza legea analogiei inverse a Luminii si dorintei (Erech Afuch Orot Ve Kelim). Am primit o lovitura in egoismul meu, realizarea raului, si din suferinta acestui ego crud si primitiv, incep dintr-o data sa inteleg mai bine spiritualitatea, Creatorul. Ar putea parea ca ce are de-a face una cu cealalta?
Din partea a 3a a Lectiei zilnice de Cabala 11/30/10, Beit Shaar HaKavanot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: