Libertatea este o dependenta constienta

Cabalistii pun accent pe grup, iar intreaga activitate spirituala este bazata pe aceasta notiune. Asta pentru ca grupul este metoda, instrumentul pentru atingerea Luminii. Este baza, sursa Luminii in lumea noastra.

Lumina este singurul lucru care functioneaza. Face totul, trezeste toate dorintele. Deci, daca dorim sa schimbam realitatea, avem nevoie de Lumina care straluceste in directia obisnuita, dar ii putem adauga eforturile noastre pentru a-i accelera dezvoltarea.

Daca dorim sa fim maestrii in arta spirituala, Lumina trebuie sa devina metoda, instrumentul din mainile noastre, si care face schimbarile. Putem atrage Lumina care Reformeaza doar in grup. De aceea acesta este scopul grupului, mediului, sa revelam Lumina cuprinsa in el si sa ii permitem sa actioneze asupra noastra si a intregii lumi. Iar Lumina este revelata in lumea noastra prin intermediul grupului.

Directia in care actioneaza Lumina depinde de noi. Nu ii putem schimba influenta; putem doar accelera dezvoltarea noastra, putem face ca Lumina sa straluceasca mai puternic decat o face in mod obisnuit. Cu alte cuvinte ii putem doar creste viteza.

Totusi, schimband viteza inseamna ca suntem de acord cu actiunile sale si ca ne schimbam atitudinea  in ceea ce priveste dezvoltarea. Apoi, dezvoltarea va inceta sa mai fie fortata si nedorita; nu va mai avea loc sub presiunea evolutiei. In schimb ne vom dezvolta conform dorintei si aspiratiei noastre de a avansa.

In acest fel munca de grup devine munca principala de care depinde revelarea Luminii, a Creatorului si a vitezei de evolutie. Nu conteaza ca nu intelegem in ce directie ne dezvoltam si ce trebuie sa cerem. Pentru ca, odata ce Lumina se manifesta, va explica si lumina totul pentru noi, clarificandu-ne gandurile si dorintele, intorcandu-ne in directia corecta.

Depindem in totalitate de Lumina. De aceea depindem de construirea unui mediu, a grupului. Pentru ca acesta este singurul lucru pe care il putem face.

In viata de zi cu zi, ne dezvoltam in directia obligatorie, si nimeni nu ne intreaba unde, cum si de ce ar trebui sa ne intoarca. Noi pur si simplu ne intoarcem cum trebuie, fara sa realizam asta. Lumina de asemenea se intoarce in lumea noastra intr-un mod ascuns si se arata in lumea spirituala. Singura diferenta este daca intelegem asta.

In lumea spirituala actionam pentru ca suntem de acord sa o facem, si vrem ca Lumina sa faca toata lucrarea cu noi. Sa o lasam sa faca cu noi ce vrea. Suntem gata pentru asta, si ne anulam pe noi insine in fata actiunilor sale.

In lumea noastra, fiecare persoana se anuleaza in fata actiunii Luminii, chiar daca nu inteleg sau nu realiza, ca si copilul care se joaca si crede ca i s-a dat toata libertatea din lumea asta.

Nu am libertate in lumea spirituala, dar stiu deja ca nu sunt liber si sunt de acord cu asta. Totusi ne este data libertatea de a alege la mijloc, intre lumea aceasta si lumea aceea, in asa numitul „al treilea mijloc al  Tifferet”, pentru ca sa alegem in mod constient sa fim sub influenta Luminii.

Cu alte cuvinte, aici raman intotdeauna independent, cu toate ca nu credem ca asta este conditia pentru libertatea noastra – sa luam decizia de a ne aseza sub influenta Luminii care Reformeaza. Nu intelegem care este scopul libertatii noastre – in masura in care nu intelegem ce inseamna sa fii liber. Existam intr-un intuneric absolut si suntem controlati de Sus.

In lumea spirituala existam de asemenea si in Lumina care ne controleaza, dar aici, in Klipat Noga, la mijlocul dintre fortele sanctitatii si impuritatii, ne construim calea din toate aceste stari, punctele libertatii care, unul dupa altul se adauga si formeaza o linie. O urmam in libertate absoluta si in acelasi timp cu adeziunea absoluta si asemanare cu Creatorul, ceea ce este greu de inteles acum.

Toate acestea sunt analizate si realizate in grup, in societate.

From the 1st part of the Din prima parte a  Lectiei zilnice de Cabala 10/30/2011, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: