Limbajul sfinteniei

Zohar, Capitolul, “Secretele Torei”: Fondatorii cetatii si ai turnului Babelonian vorbeau limba sfinteniei, care era cunoscuta ingerilor – si nu vorbeau nicio alta limba.

Si in toata lumea era o singura limba; “o singura limba” inseamna limba sfinteniei. Si pentru ca ei vorbeau limba sfinteniei, primeau ajutor de la Ingerii Superiori, sa-si realizeze construirea.

Ca urmare, pentru ei nimic nu era imposibil si aveau capacitatea sa realizeze orice voiau. Insa, daca nu ar fi vorbit limba sfinteniei, nu ar fi primit ajutor de la ingeri, iar faptele lor ar fi fost necurate – genul de fapte care dureaza doar o clipa, apoi se anuleaza imediat.

“Limbajul sfinteniei” inseamna limba cantarului care masoara sfintenia – combinatia corecta, echilibrata a liniei drepte si a celei stangi. Linia dreapta e daruire, forta care vine de Sus, iar linia stanga e primire, materia noastra, dorinta de a primi placere.

Atunci cand gasim echilibrul corect intre ele, realizam limbajul sfinteniei. Cand se intampla acest lucru, limba cantarului arata ca toate dorintele noastre sunt de dragul daruirii, iar linia dreapta si cea stanga sunt in echilibru. Atunci, putem sa folosim materia dorintei pentru a primi placere, ca sa ne construim sufletul, pentru ca putem sa ii dam structura corecta – de dragul daruirii.

Acesta este intelesul, cand se spune “a construi o cetate” – este atunci cand Fortele Superioare, ingerii sunt de acord cu actiunile noastre si le inteleg. Cu alte cuvinte, inseamna ca am stabilit legatura corecta cu Creatorul, cu forta daruirii.

La fiecare etapa, folosim partea de dorinta pe care suntem capabili sa o folosim, utilizand “limba sfinteniei” – linia de mijloc. Asa vom continua sa ne unim cu Creatorul si sa realizam o asemanare mai mare cu El.

Noi cream fiecare “piatra” si “caramida” de care e nevoie pentru constructie, si le folosim pentru a construi linia de mijloc, folosind limba sfinteniei. Cu alte cuvinte, intotdeauna ridicam cladirea de jos in sus, de dragul daruirii. Asta se numeste a construi „cu ajutorul Ingerilor Superiori”, fortele daruirii.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: