Limitele integrării egoiste

Omul este o ființă socială, ceea ce înseamnă că depinde de toată lumea și toată lumea depinde de el, dar acest lucru este dezvăluit treptat.

Întreaga istorie a omenirii este în esență revelația dezvoltării omului din punct de vedere social. Când a coborat din copac a trăit în societatea  familiei sau a tribului și apoi și-a extins treptat granițele sociale. Pe de o parte, ego-ul care-l separă de ceilalți s-a dezvoltat în el și astfel a avut propriile sale proprietăți –  casă proprie, teren propriu, cămile, cai, oi, funcționari … pe de altă parte, a devenit mai dependent de ceilalti, o persoană fiind fierar, altul cizmar, croitor, fermier, toți fiind dependenți unii de alții la nivelul uman ce reprezintă schimbul de bunuri și servicii. Acest lucru se petrece în ciuda faptului că o persoană de fapt nu vrea să dea nimic, ci vrea doar vrea să primească.

Astfel, roțile mecanismului global au început să se miste, deoarece nu a fost nici o altă opțiune, deși nimeni nu a vrut să-și coordoneze acțiunile sale cu ceilalți. Societatea s-a dezvoltat de-a lungul istoriei pe două linii: o dependență mutuală crescândă și o crestere a repulsiei egoiste. Oamenii s-au inchis intre  zidurile orașului și în frontierele politice până când acest proces ireversibil ajuns la un punct mort.  Avem un ego mare si depindem unii de alții, aceasta este ceea ce ne este revelat astăzi la finalul celor două tendințe, care au început în trecut și au dat o formă omenirii.

Astăzi nu avem de ales: suntem total dependenți unii de alții și in același timp ne urâm unii pe alții, deși nici unul din aceste aspecte nu a fost încă revelat pe deplin, și avem de descoperit acest lucru. Per ansamblu, acestea sunt relevate de Lumina superioară care Reformează atunci când încercăm să ne conectăm, astfel încât să ne putem ridica spre ea.

Să presupunem că dorim să ne conectăm la nivel mondial, care va fi beneficiul unei astfel de acțiuni? Vom vedea avantajele inițiale ale conexiunii, vom vedea, de asemenea, faptul că suntem foarte departe de aceasta, absorbiți de rău. Acest lucru se datorează faptului că binele și răul sunt măsurate în contrast unul față de altul. Deci, de fiecare dată, tânjind spre bine, spre unitate, vom redescoperi un rău nou, care se numește „războiul lui Gog si Magog”- Armaghedon…

Per ansamblu, mecanismul nostru colectiv funcționează și acum, dacă ne uităm de pe un nivel diferit de clarificare. Roțile se învârt, iar piesele sunt în lucru. Întrebarea este dacă sunteți de acord cu acțiunile acestui mecanism, atunci când sunt descoperite de voi. Acesta este modul în care ar trebui să examinam situația, de la un nivel mai matur.

Din partea a patra Lecția zilnică de Cabala 9/10/12, “Pacea în lume”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: