Linia asamblarii spirituale

Lumile ABYA, prin care noi urcam ca pe o scara, apar intr-o maniera in care obiectul spiritual superior (Partzuf) alege cele mai luminoase (cele mai putin deteriorate in timpul spargeri) Reshimot (inregistrari informationale). Partzuf-ul superior corecteaza astfel aceste Reshimot, dand nastere urmatorului obiect inferior spiritual. In mod similar, la un anumit nivel eu aleg Reshimot pe care eu nu sunt capabil sa le corectez, si ele devin noua mea realitate, lumea mea. Este ca si cum as privi prin niste ochelari mai buni, prin care incep sa vad stratul de jos al acestor inregistrari informationale.

Lumina Superioara nu numai ca atinge usor inregistrarea, dare eu deja imi dau seama ca se creeaza noul meu Partzuf spiritual, comform datelor sale, atunci, prin el Lumina incepe sa patrunda mai adanc in inregistrarile urmatorului Partzuf. Astfel strat dupa strat dorinta devine pregatita sa primeasca influenta Luminii Superioare. Partzuf-ul Superior, construit la nivelul anterior serveste ca o lentila, lupa, care focalizeaza Lumina pe stratul inferior al Reshimot.

Inregistrarile dintr-un strat sunt selectate si servesc ca baza Patzuf-ului spiritual; prin el Lumina se transmite mult mai adanc si deschide inregistrarile informationale referitoare la urmatorul Partzuf inferior spiritual. Prin urmare, de fiecare data, formarea Partzuf-ului spiritual superior da posibilitatea Luminii Superioare sa se adapteze stratului inferior al dorintei de a primi, si prin urmare intra in contact cu ea. Pana atunci, ele nu se percep una pe alta de vreme ce sunt mult prea distantate in atribute, una de alta.

Totusi, Partzuf-ul superior care apare, devine un adaptor intre Lumina Superioara si datele informationale aflate in urmatorul strat inferior. Astfel, grad dupa grad, se face corectia. Toti cei care termina corectia trec prin intregul pachet de Reshimot pe urmatoarele obiecte spirituale selectate, separand acea particulara inregistrare. Si dupa ce si-a completat corectia, ce ramane de corectat este trecut mai departe.

In acest fel noi trebuie sa indeplinim munca noastra in spiritualitate. Noi selectam cel mai usoara inregistrare spirituala – dorinta si muncim cu ea. In rest, noi nu ar trebui sa ne facem probleme pentru ca acesta va fi revelat mai tarziu.

Din partea 3 Lectia zilnica de Kabbalah 29.06.10, Prefata la Comentariul Sulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: