Lipsa dorintei se manifesta ca si lipsa implinirii

Kli-ul-Vasul este o forma imprimata de Lumina in interiorul dorintei. Este incercarea vasului de a atinge o anumita stare speciala pentru a obtine implinirea. Daca eu caut o anumita forma de implinire, asta inseamna ca dorinta mea a obtinut deja “forma” si proprietatea a ceea ce doresc.

Lumina este deja prezenta in mine, insa ea exista in forma unei inregistrari informationale (Reshimo), in forma unui anumit gol, o imagine de hau. Nu simt asta nici ca implinire, nici ca placere.

In spiritualitate aceste stari sunt alaturate una de alta si asta se aplica si in lumea materiala cand vreau ceva, o vad, o simt si hotarasc ce trebuie sa fac pentru a o obtine. Doar prin efortul meu se poate intampla asta!

Cu alte cuvinte, trebuie sa adaug o caracteristica noua dorintei pe care o am deja, asa incat ea sa poata dezvalui “marea Lumina” pe care noi o numim implinire, in Lumina mica numita “Reshimo”. Marimea Luminii depinde de marimea dorintei.

Simt o lipsa in implinire pentru ca Lumina deja exista si lumineaza asupra mea de la distanta, trezindu-mi Reshimo si fortandu-ma sa tind spre ea. Diferenta dintre Reshimo si implinire depinde doar de dorinta mea, caci Lumina este eterna si Reshimo continuu este Lumina din mine care nu s-a manifestat inca in dorintele mele.

Trebuie sa-mi accelerez eforturile ca sa imbunatatesc intensitatea dorintelor mele si sa dezvalui implinirea care exista deja in mine. Din cauza slabei intensitati a dorintei mele, o simt ca pe Reshimo, ca pe o lipsa de implinire.

Ma aflu intr-un ocean de Lumina eterna, constanta si fara sfarsit, insa nu o pot simti caci nu am contact cu ea si nici nu detin vreo calitate asemanatoare ei. Chiar si o farama de dorinta spre Lumina daca rasare in mine, incep sa o simt.

Pe de o parte, cea mai mica simtire confirma ca Lumina exista si,pe de alta parte, ma face sa regret ca nu o simt in toata plinatatea sa. Regretul pe care il simt pentru ca nu discern Lumina la ultimul sau nivel, se numeste “Hisaron” (o lipsa a implinirii) care ma impinge sa incerc tot mai mult sa simt Lumina.

Cand incep sa-mi imbunatatesc nivelul efortului, Lumina pe care am simtit-o in dorinta mea slaba ca si Reshimo se transforma in implinire. Lumina nu se modifica, insa, dorinta mea crescand, ceea ce doresc devine real.

Ma aflu totdeauna in oceanul de Lumina, insa diferenta este ca ma pot descoperi fata de aceasta intr-o masura mai mica sau mai mare.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed