Litere Negre Pe Fundal Alb

Baal HaSulam, Studiul Celor Zece Sefirot, Partea 1, „Reflectia Interioara”, Paragraful 32: ideea este ca Otiot (literele) ale Numelui din patru litere (Yod-Key-Vav-Key) nu presupune si nu indica, cantitatea de Ohr (Lumina) in Ein Sof (Infinitatea). In schimb, ele indica masurarea impactului asupra Kli-ului (vasul).  Albul in pergamentul de derulare al Torei presupune Ohr, si negrul, adica Otiot in derularea Torei, indica  proprietatea Kelim (vase).

Atunci cand Baal HaSulam vorbeste despre culorile alb si negru din carte, el nu se refera la hartia si cerneala fizica, sau la pergamentul facut din piele de animal. El vorbeste despre cum si unde revelam noi faza patru „Dalet”(faza ultima, corespunzand Kli-ului exterior, „pielea”).

Eu iau „pielea animalului”, adica natura mea animala, faza patru finala a sa, si o impart, o feliez in doua parti, rupand interiorul de stratul exterior. Atunci, din stratul interior al pielii, este facut „pergamentul”, pe care eu pot scrie litere.

Acesta este etapa mea finala, pe care o pot inca, corecta. Cele mai perferice straturi ale dorintei care raman dupa aceasta separare nu le pot corecta. Astfel, lumina si intunericul din creatura sunt revelate in cel mai perfect grad. Numic altceva nu mai este posibil!

Marea revelare a Luminii va avea loc doar la sfarsitul corectiei (Gmar Tikkun) acolo unde descoperim ca nu mai exista litere si nici pergament, si este posibil sa corectez toata „pielea”: intregul Malchut este inclus in corectie. Apoi, literele dispar, si rezulta ca „ El si numele Sau Una sunt”.

Malchut si Bina sunt complet conectate si ajung la gradul Keter, dupa cum este spus:”Si ei doi vor merge impreuna”. De aceea, literele, originare din Sefirot ZAT de Bina (jumatatea de jos a Bina) si de sub ea, dispare. Nu mai exista diferenta intre alb si negru.

Tora ne este data doar pana la sfarsitul corectiei. Dupa aceea, aceasta metoda nu mai este necesara. Daca terminam corectia, nu mai avem nevoie de Tora (Lumina care Reformeaza). Vom fi intr-o alta, noua stare.
Din partea 3 Lectia Zilnica de Cabala 5/31/2011, Sstudiul celor Zece Sfere

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: