Literele sunt proprietatile mele

Zohar, Capitolul VaYikra (Si Domnul a chemat), articolul 156: Cele treisprezece calitati ale Rahamim depind de Iod, pe varful de sus al Iod, Keter, in care sunt treisprezece corectii ale Dikna. Deci, Iod consta din Vav-Dalet, pentru a indica ZON din ea, din care ei devin ISHSUT, care este Bina care s-a intors pentru a fi Hochma. Este locul din care ies toti Mohin si ei sunt perfectiunea a tot, pentru ca umplerea Vav-Dalet in Gematria este zece, insemnand ca ei sunt la fel de importanti ca si ea.

Intrebare: Zohar-ul vorbeste despre litere foarte mult. Care este conexiunea dintre definitiile literelor descrise in Zohar si literele folosite ca simboluri care descriu cum ne influenteaza sistemul Guvernarii Superioare?

Raspuns: Sunt aceleasi. Literele sunt vase spirituale prin care Lumina actioneaza asupra noastra. Putem vorbi despre Lumina numind o litera, cum ar fi Iod, Vav sau Dalet. Litera este proprietatea Luminii, pe care Lumina o dobandeste cand trece prin litera pentru a ne influenta pe noi, intr-un anumit fel. O litera este, de asemenea, o proprietate a vasului spiritual care a devenit similar cu Lumina, pentru a o percepe.

Conform cu legea echivalentei formei, este imposibil sa percep Lumina decat daca sunt similar cu forma prin care ea ma influenteaza. Sa presupunem ca Lumina intra prin Vav si actioneaza asupra mea. Deci, trebuie sa dobandesc proprietatea Vav, sa-mi asum forma Vav pentru a ma conecta cu Lumina. Dar, deoarece eu ma construiesc similar cu Vav, din materialul meu, nu mai sunt deloc Vav. Materialul meu este acum diferit si devin urmatoarea litera, Dalet.

Astfel, pe de o parte avem Iod, (Hochma), ale carei trei litere se pronunta (I – O – D sau Iod – I si D-Vav si Dalet) ne arata in ce forma o putem percepe. Cand dobandim Vav si Dalet, Dalet devine similar cu Vav. Dar nu sunt Dalet si Vav doua litere diferite? Adevarat, sunt diferite, dar sunt similare una fata de alta. Deoarece sunt create din materiale diferite, ele dobandesc forme apropiate. De aceea sunt atatea forme ale literelor chiar daca fiecare forma este daruire.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 23.05.10, Zohar

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: