Logica Superioara a Programului Creatorului

Intrebare: De ce realizarea scopului creatiei este un proces asa de complicat si pe multe nivele, care implica caderi, urcari si spargere?

Raspuns: Pentru ca el consta din doua elemente opuse: Lumina si dorinta (Kli) si cele doua construiesc o conexiune bazata pe natura lor opusa. Procesul dezvoltarii deriva din doua conditii si dau o lege a evolutiei: Cele doua forte care se opun la inceput, la sfarsit trebuie sa obtina totala echivalenta de forma. Intregul proces rezulta in mod inevitabil din aceste conditii initiale si finale. Nu putem schimba nimic in legatura cu procesul, sau sa actionam dupa alta logica.

Sunt doua conditii stricte, una la inceput si una la sfarsit:

Conditia 1: Exista o distanta infinita intre ele.
Conditia 2: Exista o totala adeziune intre ele.

Inainte de asta, numai una daruieste si numai una primeste. Pe de o parte ele sunt separate de un abis infinit si pe de alta parte, exista un punct finit unde ele se alatura si devin una.

Acum, incearca sa vii cu o formula cu care sa mergi de la prima conditie, opozitie totala, la a doua, echivalenta totala. In Lumea Infinitului exista deja o spargere a acestor elemente ca si uniunea lor. Chiar daca Lumina si dorinta sunt prezente acolo, ele sunt una si se completeaza una pe alta. Aceasta unicitate este sustinuta de Forta Superioara a Luminii.

Cu alte cuvinte, conditia finala este initial suportata de forta Luminii, Creatorul. Acesta ne permite sa dezvaluim formula modului prin care sa facem aceasta tranzitie de la o stare la alta. Conditiile potentiale sunt stabilite; acum trebuie sa le implementam. Acum, toata realitatea se dezvaluie, pas cu pas, scena dupa scena, inaintea ochilor nostri, unde sunt creaturile traind in Lumea Infinitului. Nu am parasit-o niciodata.

In acest singur loc (dorinta), creata de Creator, este Lumina, dorinta si conditia uniunii lor, si toate astea au loc chiar acum. Deci, noi insine suntem priviti ca actiuni ale Creatorului, produse ale muncii Lui: creaturi, creatie sau capodopere.

Nimic din asta nu poate fi schimbat. Conditiile initiale si finale determina tot ce va avea loc, incluzand spargerea, conform versului, actul final este continut in planul initial.

Din patea a patra a Lectiei zilnice de Cabala, 18.08.10, Introducere la Cartea Panim Meirot uMasbirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: