Lumea este creata cu Compasiune

Din punctul de vedere al Creatorului, lumea este creata cu calitatea compasiunii (Hesed), a daruirii perfecte. Atributul creaturii, receptia, este creata ca o urma a acesteia. Pentru ca sa ii dea creaturii (fiintei umane) o oportunitate de a fi independenta, are nevoie sa fie creata fara nici un atribut predeterminat. Cum este asa ceva posibil? Din aceasta cauza, Creatorul a pregatit un stadiu special (loc sau dorinta) pentru o persoana, deoarece persoana de fapt, traieste in dorinta proprie.

In perceptia persoanei, aceasta dorinta consta in receptie si daruire. Pe masura ce persoana se dezvolta, ea dobindeste treptat o oportunitate de a alege intre ele, si atunci vede ca alegerea ei nu consta in nici una din acestea, ci in folosirea acestor doua atribute primite chiar de la Creator, si care sint de dragul Creatorului.

O persoana invata sa le foloseasca pe amindoua, in mod egal si nu sa anuleze atributul receptiei. De fapt, asta este persoana, si ea are nevoie sa ramina o creatura independenta, care sta in fata Creatorului. Altfel, fara primirea placerii de la Creator, persoana nu Il va multumi pe Acesta. Putem darui Creatorului, doar daca primim de la El.

De aceea, o persoana foloseste ambele forte si corecteaza dorinta sa pentru receptie, cu intentia de dragul daruirii. Consecvent, calitatea compasiunii, daruirii, guverneaza peste calitatea receptiei, pina la gradul in care persoana isi corecteaza dorinta sa pentru placere „materiala”, si o poate folosi cu scopul daruirii. In final, ambele calitati actioneaza ca un intreg intr-o persoana, si aceasta atinge daruirea perfecta (credinta).

Pe parcursul intregului drum, timp dupa timp, de-a lungul fiecarui stadiu si fiecarui grad, o persoana combina corect calitatile receptiei si a daruirii (compasiune si judecata). De aceea, lumea este creata cu compasiune si este terminata tot cu ea, pe masura ce atinge corectia completa.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Cabala 10/12/10, “Problema compasiunii”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent:

Articolul următor: