Lumea noastra este pictata de un artist magnific

Eu vad realitatea cu ajutorul fortelor care imi descriu o lume intreaga pe un ecran din creier, ca un film. Aceste imagini sunt tridimensionale, animate si senzoriale. Cel putin asa le percep eu si asta este impresia pe care mi-o fac ele. Insa de fapt, ele sunt doar forte sau dorinte.

La urma urmei, eu sunt cel care percepe totul. Eu percep nivelul neinsufletit, pe cel vegetativ, pe cel animat si pe cel uman in interiorul dorintei mele. Toate aceste forme sunt in interiorul meu, la diferite niveluri ale dorintei mele. Percep natura neinsufletita in dorinta mea neinsufletita, natura vegetativa – in dorinta mea vegetativa si asa mai departe.

Forta Creatorului descrie in dorinta mea diverse forme, iar eu le percep ca fiind lumea mea. Aceasta forta descrie lumea in interiorul meu, pe ecranul meu. Aceasta forta care deseneaza lumea pentru mine este forta daruirii, forta Creatorului. Eu primesc toate formele de la El – de la Daruitor.

Exista forme care sunt similare Lui si altele care Ii sunt opuse. Toate laolalta constituie lumea mea. De aceea, lumea aceasta are atat de multe fatete, iar eu vad in ea tot felul de obiecte. In fiecare obiect exista ceva pozitiv si ceva negativ. De unde vine asta? Este deoarece Creatorul se imbraca in materie si creeaza in mine toate aceste forme, care sunt imprimate la cele patru niveluri ale materiei mele – dorinta de a primi placere. In acest fel, El ma invata treptat despre materie si despre forma materiei (Haskala Homrit si Haskala Tzuratit).

Lumea aceasta pe care o vad, cu multitudinea ei de forme, mi-a fost data de Creator. Asa imi ilustreaza El lumea, in materia mea. Lumea care imi apare inainte este forma Creatorului, dar este in raport cu mine si conform cu starea mea. Materia este a mea, iar forma este a Lui. De aceea pot sa realizez Creatorul din interiorul meu.

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed