Lumea Noua are nevoie de o Noua Economie

Intrebare: Nu este mesajul nostru in esenta socialist?

Raspuns: Cui ii pasa cum este numit? Oamenii cer asta, fara a tine cont de nume si etichete. Natiunea lui Israel cere justitie sociala, care trebuie sa fie aceeasi ca si in familie. Cuvantul “socialism” declanseaza respingere. Oamenii au incercat-o deja, si  totusi intrebarea nu este despre cuvinte, ci despre esenta.

Justitie sociala inseamna o abordare “familiala” unde ne luam in considerare reciproc. Trebuie sa construim o economie solida, pe acest principiu. Nu avem alta alternativa. Daca vrem sa reusim in lumea moderna, indiferent de proteste, atunci trebuie sa reconstruim economia in toate tarile, exact pe aceasta fundatie.

Avem nevoie de o noua economie si, intre timp, expertii inca nu inteleg asta. Vedem unde ne-au adus. Daca persoana care a  fost responsabila pentru bugetul total al unei familii ar fi adus familia intr-o asemenea criza, toti banii ar fi luati de la el imediat si soarta caminului incredintata unei persoane mai competente si mai intelepte.

In orice caz, sa ne intoarcem la valul de proteste ale israelienilor. Oamenii cereau justitie sociala, si economia ar trebui construita pe acest principiu. De acum inainte, ar trebui sa fie bazata pe o atitudine diferita. Ne trebuie formule de alocare a bugetului care vor satisface pe toata lumea. Dar cum putem atinge asta?

In acest moment, reprezentatii natiunilor ar trebui sa ia un loc la masa “familiala”, sa puna resursele disponibile in centru, si sa decida impreuna cum sa le imparta, asa incat toata lumea sa fie multumita, stiind ca asta este singura solutie posibila. La urma urmei, noi nu avem alti bani adunati, si fiecare persoana ar trebui sa inteleaga ca este tratat corect chiar daca primeste doi shekeli, in timp ce altul primeste douazeci.

Desigur, ca sa faci asta, trebuie sa existe educatie in masa si o dezbatere nationala. Si, oricum, sunt calcule simple de facut, de asemenea: Daca o persoana castiga mai putin de o anumita suma, atunci pur si simplu nu se poate intretine. Daca o mama singura care isi creste copii primeste mai putin de o anumita suma minima, nu se poate descurca. Exista prioritati care cer rezolvare cel putin la un nivel de baza asa incat oamenii sa poata supravietui. Apoi vom trece la alte probleme, aranjarea lor in ordinea prioritatii.

In plus, ne trebuie acest gen de economie in lumea moderna. Altfel, va veni timpul cand oamenii vor cere guvernului sa plece. Astazi, asta este usor. Jocurile s-au terminat. Sistemul garantiei reciproce este descoperit printre oameni, si ei vor incepe sa simta ca noi suntem toti interconectati.

In orice caz, guvernele sunt deconectate de la realitate si nu simt asta. Ele inca se bazeaza pe diverse comisioane si alte resurse invechite sa distraga atentia. Oricum, oamenii nu se vor calma.

De aceea avem nevoie de alti specialisti. Le vom explica principiul justitiei sociale, si ei vor cladi sistemul economic adecvat. In plus ei vor transforma statul asa incat sa indeplineasca noile cerinte.

Astazi, oamenii cer ca statul sa functioneze diferit cu toate mecanismele sale, ministerele si agentiile in relatie cu fiecare persoana si parte a tarii. Noi vrem Administratia Teritoriala, Asigurarea Nationala si alte institutii sa opereze diferit, si asta necesita schimbari majore. Nu sunt simple, dar sunt necesare

Trebuie, de asemenea, sa intelegem ca nici noile partide politice si nici alte metode politice nu ne vor ajuta. Pana la urma, stim cu totii ca cine se gaseste in acest mediu devine similar lui. In schimb, urmatorul guvern ar trebui sa ia forma unei mese rotunde. Acest guvern nu va fi acolo sa explice fapte misterioase oamenilor de pe un piedestal inalt. Asta nu mai functioneaza. Lumea a intrat intr-o alta stare si incet-incet asta devine evident tuturor.
Din a 5-a parte a Lectia zilnica de Cabala 8/22/11, “Arvut

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: