Lumina de Hanukkah in inima ta

Rabash, Scrisoarea 43: Lumanarile nu vor arde pana cand nu sunt indeplinite 3 conditii:

  1. 1. Exista o lumanare, care este un vas in care se pune uleiul,
  2. 2. Exista uleiul,
  3. 3. Exista fitil.

Cand aceste trei conditii sunt indeplinite, devine posibil sa se bucure de lumina pe care o produce.

Aceste trei conditii sunt necesare pentru ca lumina reflecta de asemeni structura noastra. Noi suntem alcatuiti din dorinta de a ne bucura, care actioneaza egoist. De aceea, cand ne uitam la lume, vedem ca este plina de suferinta, de probleme.

Nimeni nu se poarta cu sinceritate, toti fac rau celorlati, sin u pot intelege de ce Creatorul (daca El exista9 a creat o asa lume rea. As fi facut-o mult mai bine daca eram El! Privesc totul prin dorinta mea egoista, rea, si de aceea vad doar rau in jurul meu..

Totusi, daca incep sa trec peste confuzia mea gandindu-ma ca Creatorul est bun si face bine, cu toate ca vad rau in jur doar pentru ca eu sunt rau, altfel toate aceste ganduri si dorinte se ciocnesc in interiorul meu si se contrazic una pe alta. Asta se numeste fitil (Ptila) pentru ca eu decid unde este ‘’pierderea’’ dorintei mele si ce este rau in asta.

Dorinta este un vas si acolo este un fitil care este produs de invingerea dorintei. Aceste decizii (Birurim)se  ridica la combustibil (Beirut), insemnand ulei – Lumina Hochma.

Aceste trei componente sunt de asemenea prezente in sufletul uman, care doreste sa inteleaga singur si sa lumineze ca o lumanare. Sunt de asemenea prezente in lumanarea obisnuita, care este un simbol al sufletului.

Vasele sau dorintele au fost egoiste ca natura, dorind ‘’pentru binele lor’’. In acest fel am fost nascut. Cu ajutorul studiului Cabalei in grup, am creat un fitil pe care il pot aprinde pentru ca icep sa ma lupt sis a inteleg cine este Creatorul si cine sunt eu. ‘’Uleiul’’ este rezultatul pentru ca acest stadiu se ridica la ‘’ulei’’.

Platesc pentru efort: vreau sa ating daruirea, dar sunt incapabil de asta. Ma izbesc mai departe, dar natura mea ma trage inapoi. Faraonul nu ma lasa sa ii ies din puteri. Totusi, in acest fel ma discern pe mine si pe Creator, la fel ca un sistem prin care pot sa fiu conectat cu El.

Si dupa ce invinge asta, o persoana merita Lumina Creatorului care ii lumineaza sufletul, numit Lumina de Hanukkah. Aceasta este revelarea Providentei Superioare, oferind bunatate creaturilor.

Din partea a 4a  Lectiei zilnice de Cabala  12/1/10, Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed