Lumina funcționează zi de zi, fără pauze

Intrebare: Cum putem măsura în ce măsură ne influențează Lumina care Reformează?

Raspuns: In acest moment, unei persoane îi este imposibil să  măsoare cu precizie influența Luminii, deoarece nu are încă instrumentele necesare pentru a măsura. Problema nu este a  Luminii sau a nivelului superior, ci a  persoanei însăși.

Am putea spune că o persoană este influențată de Lumina care Reformează în măsura în care el tânjește după Lumină. Dar omul nu își  poate măsura dorința lui, cu toate că este dorința lui proprie, eforturile sale, tensiunea lui. Motivul este că el este în mod constant într-o stare ce cuprinde simultan atat urcări cat și coborâri și nu poate  masura  aceste momente și nici  eforturilor sale, nici pe cele pe care le face conștient, nici inconștient.

Toate acestea în cele din urmă se acumulează. Acesta este un proces cumulativ, așa cum se spune „din maruntis se face un cont mare,” și atunci când în cele din urmă există un cont mare, o persoană simte venirea unei alte parți din Lumina care Reformează.

Adevărul este că Lumina ne influențează în mod constant, dar noi nu  simțim această influență, decat după ce Lumina umple complet o anumită portiune și  astfel este  atins  nivelul nostru de sensibilitate. Astfel, ni se pare că Lumina vine în porții, în timp ce, de fapt, ea influențează o persoană în mod constant.

Lumina ne influențează chiar și atunci când nu ne gândim la asta și ne dezvoltăm în mod natural. Reshimot-urile  (genele informaționale) apar una câte una, și Lumina le influențează. În caz contrar noi nu ne-am dezvolta. Prin loviturile vietii  devenim mai înțelepți si ne apropiem de dăruire, ceea ce înseamnă că Reshimot-urile sunt active, iar Lumina Inconjurătoare operează pe ele.

Dar Lumina care Reformează este Lumina după care tânjim, astfel încât acesta va influența și va grăbi apariția naturală a Reshimot-urilor și influența Luminii. Deși este aceeași acțiune, diferența constă în faptul că este necesară chemarea și solicitarea, pentru că acest proces nu se întamplă de la sine.

Din prima partea a Lecției zilnice de Cabala 9/10/12Scrierile lui Rabash

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: