Lumina in Vas : Nu doar umplere ci si raspandire

Creatorul a creat dorinta care a fost  “intreaga/rotunda” (insemnanad ca initial nu a avut deloc detalii de perceptie) si a umplut-o cu Lumina. Cu forta sa, forta Luminii, El a creat realitatea dorintei si a umplut-o cu aceeasi Lumina.

De aceea, sunt doar 2 elemente in univers: dorinta si Lumina,vasul (Kli) si ceea ce il umple. Lumina este privita ca “ Creatorul” in timp ce dorinta e privita ca “creatura”. Doar ei exista in lumea Infinitului. Referitor la “lume“ in spiritualitate, este o stare de a fi si nu o imagine pe care suntem noi obisnuiti sa o vedem in lumea noastra.

Asa ca starea initiala a dorintei impreuna cu Lumina sunt numite “lumea Infinitului” deoarece nu exista limite sau restrictii. Dorinta are atat de multa Lumina pe cat doreste. Toate componenetele dorintei sunt implinite/completate.

Ce lipseste aici? Dorinta este creata dar nu este constienta de ea insasi. Exista pentru ca Lumina o sustine. Dar pentru ca dorinta sa evolueze si sa simta ceea ce este, ceea ce are si pentru ce a fost creata, este necesar sa se insereze o anumita componenta aditionala in ea. Aceasta este pentru ca atata timp cat este blocata in ea insasi, dorintei ii lipseste constienta de sine si cunostinta despre propria ei existenta.

Pentru a se putea percepe pe sine, dorinta trebuie sa se priveasca din exterior, sa se observe pe sine si sa reflecte existenta sa. Mamiferele nedezvoltate si oamenii nu poseda asemenea caractersitici. Doar evoluand, omul incepe sa se intrebe despre sine:  Cine si ce sunt eu? Pentru ce exist eu? Care este esenta acestei vieti? El sau ea nu este interesat in auto-satisfacere, ci in sensul  vietii si se straduieste sa priveasca in exterior  existenta lui sau a ei.

Pentru a oferi dorintei aceasta oportunitate si capacitate, Lumina trebuie sa intre in ea  si sa impartaseasca propriile ei proprietati. In acest caz, proprietatile dorintei si Luminii vor co-exista in ea si in contrastul dintre ele si va incepe sa se intrebe pe sine: De unde vin? De ce exist? Incotro ma indrept?

Cu toate acestea, daca proprietatea aditionala nu iese la suprafata in dorinta, nu va incepe sa  gandeasca despre nimic si ii va pasa numai despre nevoia ei naturala: sa stea completata si intreaga. Similar, reprezentantii stadiilor mineral,vegetal si animal tind sa se umple si sa se conserve pe sine in cea mai buna forma posibila.

De aceea Creatorul trebuie sa penetreze dorinta si sa ii permita cu El Insusi sa ii dea forma Luminii.

Din partea a treiea a Lecţiei zilnice de Cabala 3/4/2011, “Explicaţia articolului Prefaţa la înţelepciunea Cabala”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed