Lumina Inconjuratoare Este Adezivul Care Ne “Lipeste” Impreuna

Ce este Lumina care Reformeaza? In ce fel ne reformeaza si cum? Imaginati-va sufletul comun ca pe un disc format din bucati sparte nelegate intre ele. Noi trebuie sa refacem aceste legaturi ca sa putem simti viata eterna in interiorul sufletului comun.

Imaginati-va ca un sculptor a facut statuia unei persoane si apoi a rupt-o in bucati. In loc de o statuie in ansamblu exista acum o gramada de piese rupte.

Aceste piese sunt suflete vii care doresc sa se adune impreuna intr-o statuie intreaga, dar pur si simplu nu pot gestiona “lipitura” dintre ele. Atunci cand vor sa incerce sa se uneasca, ele (bucatile), descopera forte gigantice de repulsie intre ele.

Ele incearca sa se reapropie unele de altele pentru a recrea statuia unei persoane similare cu Creatorul, dar nu sunt in stare sa o faca. Si asta pentru ca ele nu au adezivul care sa le faca sa ramana impreuna.

Dupa numeroase incercari de a se apropia si a se lipi intre ele, piesele devin convinse de incapacitatea lor de a se conecta pe cont propriu desi numai unitatea le va salva. Apoi isi dau seama ca numai o Forta Superioara, Forta care a creat statuia initial, Forta care deliberat a rupt-o, va fi in stare sa “lipeasca” aceste bucati din nou impreuna intr-un tot unic.

Cu toate acestea vor face asta numai daca partile isi doresc acest lucru. Aceasta solicitare se numeste cerere pentru Lumina Reformatoare.

Daca noi dorim unitatea si cerem ajutor pentru asta, atunci noi cerem Creatorului forta care sa ne uneasca ca un lipici. Acesta este modul in care ne vom reintoarce la forma initiala a statuii – sufletul comun al Primului Adam (Adam HaRishon).

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: