Lumina infinita sau Intuneric infinit?

Studiind Kabbalah venim in contact cu Lumina insasi. Unindu-ne cu ceilalti care isi doresc acelasi lucru si studiind impreuna, noi ne trasnformam in mod activ in Malchut a Lumii Infinitului, unde toti oamenii exista in in unitatea lor interioara, ca un intreg. Pe  masura ce ne dorim sa existam in aceasta stare in mod activ, atragem Lumina ascunsa, asupra noastra, din aceasta stare perfecta, grabind astfel avansarea noastra spirituala. Asta inseamna sa devenim Isra-El, aspirand direct catre Creator, unul care grabeste timpul, care atrage Lumina asupra lui pe cont propriu, prin studii si Il forteaza pe El sa se reveleze. Inseamna de asemenea, unul care ilumineaza timpul, adica unul care vrea ca Lumina sa-l indrepte catre daruire (Sanctitatea este calitatea daruirii).

Reiese faptul ca studiul intr-un grup Kabalist ne da noua fraiele sau volanul prin care ne putem controla – formele noastre de dezvoltarea si viteza ei – in timp ce devenim independenti de Lumina. Totusi, pe de alta parte, Lumina este foarte puternica si are un program de dezvoltare pentru fiecare dintre noi, la fel si pentru noi toti impreuna. De aceea, cand incercam sa ne grabim dezvoltarea pe cont propriu, deodata incepem sa simtim cat de dependenti suntem de Lumina, de trezirea ei. Numai cu ajutorul ei putem avansa.

Lumina ma ridica si ma coboara, ceea ce ridica in mine dorinta de a ma dezvolta pentru a fi similar cu Creatorul, o fiinta umana, ridicandu-ma deasupra nivelului animal si a intregii vieti materiale. Astept ca Lumina sa ma influenteze. Ma pregatesc sa ma predau ei complet, sa dobandesc cat de mult pot, prin studii, grup, diseminare si sa rezolv toate intrebarile care s-au acumulat in timpul intunericului si ascunderii.

Sunt ca un cocos, din parabola despre cocos si liliacul care astepta intunericul. Astept Lumina sa vina sa lumineze calea pentru mine, si ma bucur cand Lumina vine. Totusi, liliacul, care nu se pregateste pentru venirea Luminii, percepe trezirea de Sus ca intuneric.

Cu toate ca existam intr-un sistem comun, numai aceia care asteapta venirea Luminii o percep ca pe ceva dezirabil; pentru ei este Lumina adevarata. Din contra, cei care nu doresc sa se traga mai aproape de Lumina, de daruire si sa-si iubeasca semenul, vor simti, in mod continuu, mari crize si probleme, in aceasta lume.

Toti existam in Lumea Infinitului, dar totul depinde de pregatirea noastra. Putem simti fie Lumina infinita, fie intuneric infinit aici, sau nu putem simti nimic, atat timp cat suntem inconstienti si de abia ducem o existenta animala. Totul depinde de dorinta noastra de a deveni oameni, adica similari cu Creatorul, in dragostea si daruirea Lui.

Din prima parte a Lectiei zilnice de Kabbalah 21.05.10, Shamati, Art. 241

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: