Lumină într-un cristal

Care sunt calitățile noastre și cum sunt ele conectate cu dorința? La urma urmei, dorința de plăcere este singurul lucru pe care îl avem.

În primul rând, dorințele se deosebesc prin forță. Dar există și alt parametru prin care le putem măsura? Da, există: limita. În afara diferitelor grade de intensitate, dorințele se împart și prin diferite grade de limitare.

La început niciuna dintre dorințele mele nu este limitată. Dar când iau o dorință și încep să-i impun o restricție, forma care rezultă îmi dă o anumită calitate. Astfel, fiecare calitate este creată dintr-o restricție specială asupra forței unei anumite dorințe. Dorințele mele sunt împrăștiate de-a lungul scalei de intensitate, dar asta nu este de ajuns: tocmai limitarea lor crează forme sau calități în mine.

Haideți să ne imaginăm în totalitatea noastră sub forma unui singur cristal mare, care constă din multe cristale mici. Lumina Înconjurătoare se revarsă asupra acestui cristal. Cum reușește să penetreze înauntrul cristalului și să ajungă la fiecare dintre cristalele mici? Cum se desfășoară și se împrăștie printre ele? Cum umple structura generală? Fiecare participă la asta: fiecare parte le limitează pe celelalte, fiecare îl modelează pe prietenul său și îi transmite Lumina și fiecare primește Lumină de la prietenul său după ce Aceasta a trecut prin ceilalți.

Poate că exemplul structurii cristaline va face mai ușor de înțeles cum trece Lumina prin fiecare și se scurge de-a lungul tuturor axelor. Aceasta este determinată de totala corespondență reciprocă a calităților noastre. În mod evident, fiecare cristal mic are propria sa structură internă.

Noi nu putem schimba cristalul, dar îl putem deforma și îi putem strica conexiunea. Apoi vom avea nevoie de mult timp pentru reparație. Asta înseamnă ca singurul lucru de care este nevoie în lume este o optimizare a conexiunii dintre oameni. Legătura dintre noi este cel mai important lucru, motiv pentru care noi îi îndemnăm mereu pe oameni să se unească mai presus de toate diferențele dintre ei.

În realitate, toate calitățile mele corespund exact calității tuturor celorlalți, fiind un segment de neînlocuit al sistemului comun. De aceea, nu putem încerca să schimbăm nimic la o persoană, să înăbușim vreo parte din ea, să eliminăm vreo parte, sau dimpotrivă – să încercăm să facem să i se dezvolte ceva suplimentar. Noi trebuie numai să îi asigurăm dezvoltarea înspre o interconectare corectă cu ceilalți, în timp ce totul se menține latent în el până la momentul oportun.

De aceea, noi nu ne atingem de fațetele spirituale ale unei persoane. Disperare, euforie, confuzie – indiferent ce îl stăpânește, noi oferim doar un sprijin general, învăluindu-l în căldură, în timp ce respectăm invariabil principiul “crește băiatul în felul lui.” La urma urmei, toate calitățile unui om sunt în conformitate cu totalitatea omenirii, și dacă se dăunează vreunei părți din el, se dăunează întregului sistem. Acesta este un aspect foarte important în educație.

Din partea a 4-a a lecției zilnice de Cabala 02.01.2012, Libertatea

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: