Lumină pentru întreaga națiune

Întrebare: Prietenii din Kli-ul mondial au nevoie să caute ocazii pentru a se alătura activităților noastre în Israel, în această perioadă de ostilitate?

Răspuns: Este vorba despre o situație unică aici. Să luăm exemplul Rusiei, cum sunt pregătiți prietenii noștri să creeze contacte cu tot felul de organizații, în colaborare cu fabrici, institute, să se alăture pentru proiecte pe termen lung, organizând mari picnicuri, reunindu-se între grupuri și așa mai departe. Există ceva de învățat de la ei.

În plus, națiunea lor va prospera grație eforturilor lor. Am impresia că ei pregătesc, pentru ea, o dezvoltare remarcabilă.

În timp ce America și Europa sunt în declin, Rusia este în urcare. Un anumit număr de grupuri puternice și consolidate muncesc foarte activ în diseminare. Ei aduc un mare serviciu, un mare bine pentru națiunea lor, iar acest lucru va deschide, inevitabil, conductele de dăruire.

Prietenii noștri sunt, cu adevărat, conectați acolo; națiunea va primi și va simți cu siguranță mai mult calm din asta, mai multă stabilitate, mai bune relații între oameni. Brusc, situația va începe să se schimbe, ca de la sine, fără acțiuni directe. Nu există programe guvernamentale; nu există noi programe în domeniul educației, nu este nimic decât aspectele pozitive care vin din grupurile noastre. Doar munca noastră cu publicul larg va aduce schimbarea.

Interesant, în timp ce lumea întreagă este ”rotundă” și nici o națiune nu poate trăi singură, dacă prietenii noștri oferă un mai bun acces la aceste conducte de dăruire și Lumina Superioară și va fi un pic mai aproape de asta, atunci națiunea va trăi din forța internă, din iluminarea care se va dezvălui printre oameni.

Este incredibil ceea ce este posibil să trăiești…”omul nu va trăi doar cu pâine…” (Deuteronom 08:03)

Americanii nu sunt pregătiți pentru acest lucru, Europa trebuie să muncească mai mult la asta. Poate că există o șansă pentru America de Sud, deoarece ei sunt un pic ca rușii în mentalitatea lor și voința lor de a înțelege asta.

În Israel, sperăm de asemenea, că schimbările pentru mai bine vor deriva din munca noastră. Este de dorit să nu fie prea lent; dimpotrivă, dorim să auzim, zi de zi, tot mai mulți oameni care vorbesc în cuvintele noastre, care vor fi de acord cu noi mai rapid, fiind atrași spre noi, fără să se teamă de înțelepciunea Cabala. Aceștia sunt oamenii care înțeleg că înțelepciunea Cabala este planul corect pentru corectarea noastră.

Din partea a treia a Lecțizi zilnice de Cabala, 24.07.2014, Scrierile lui Baal HaSulam

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Kabbalah" Comentarii RSS Feed