Lumina Sufletului Razbate Prin Fereastra Ego-ului

Baal HaSulam, „600.000 de Suflete”: Se spune ca exista 600.000 de suflete si fiecare dintre acestea se divide in mai multe scantei. Noi trebuie sa intelegem cum se poate diviza spiritualul pentru ca initial a fost creat doar un suflet, sufletul Adam ha Rishon.

Dupa parerea mea, in lume exista intr-adevar un singur suflet, dupa cum este scris (Geneza, 2:7), „Si a suflat prin narile sale suflare de viata.” Acelasi suflet exista in toti copiii lui Israel, complet in fiecare, ca in Adam ha Rishon, pentru ca spiritualul este indivizibil si nu poate fi intrerupt- ccea ce este mai degraba o trasatura a lucrurilor corporale.

Si totusi, spunand ca exista 600.000 de suflete si scantei ale sufletului pare ca si cum acesta este divizat de forta egoismului fiecarei persoane.

La inceput noi simtim ca existam in afara sufletului comun deoarece ego-ul nostru ne da senzatia ca suntem in afara sufletului comun. In final, toti vom intelege ca exista un suflet comun, vasul spiritual, dorinta corectata a creaturii care este in adeziune cu Creatorul in lumea Infinitatii.

Creatorul a creat doar acest suflet al lui Adam ha Rishon. Insa, datorita fortei spargerii, care a intrat in noi, fiecare se simte doar pe sine. Insa, datorita actiunilor numite „Tora si poruncile”, persoana are posibilitatea de a atrage asupra sa Lumina sufletului comun, daca doreste sa se apropie de ea.

Sufletul este o colectie a tuturor sufeltelor intr-un intreg. Cu cat mai multe persoane aspira catre acest intreg prin grup, prieteni si studiu, cu atat este mai mare posibilitatea iluminarii pe care o invoca de acolo. Aceasta iluminare ajuta persoana sa se indeparteze de fractiunea care il indeparteaza de suflet si sa il reveleze.

Adica, fiecare descopera ca exista in interiorul acestui suflet. Insa toate partile, in care, asa cum ni se pare, suntem divizati prin faptul ca ne imaginam ca suntem oameni diferiti, difera una de alta si isi provind idn radacini diferite. Unii se refera la 600.000 de suflete si altii la scantei. Insa acest lucru determina doar diferentele pe cale: cine este primul, cine este ultimul si cine este la mijlocul procesului corectiei, cine apartine gradelor HBTHGTNHY, „parintii”, „fiii” sau intreaga lume. Si in final, fiecare descopera sufletul comun in totalitate, fara nici o diferenta intre noi.

Din partea a 1 a  Lectiei Zilnice de Cabala 26/08/2012, “600,000 Suflete”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed