Lupta si unificarea contrariilor

Starea 1 (starea noastra prezenta) este daruire catre sine, care este compusa din placere si implinirea dorita. Starea 2 (starea pe care vrem sa o obtinem) este daruirea catre Creator, care va constitui placere pentru noi. SI aici se afla contradictia.

In daruire catre sine, actiunea insasi, munca si recompensa sunt toate intr-o singura directie, intr-o singura linie. De aceea este numita Lumina Directa si totul este clar pentru noi acolo. Inceputul, sfarsitul si dobandirea acestui scop final sunt indreptate catre o singura directie: catre mine.

Dar daca doresc sa ma delectez in daruire catre Creator, atunci apare o problema cu privire la intentia opusa si rezultat. Trebuie sa corectez intentia, si asta este impotriva dorintei mele! Daruirea catre Creator ar trebui sa se intoarca in primire si placere pentru mine. Si trebuie sa ma bucur, deoarece acesta este planul creatiei. Totusi placerea trebuie sa vina din daruire si asta imi este complet opus!

Scopul creatiei este placere si corectarea creatiei este daruire. Totusi, aceste doua conditii se contrazic una pe alta. Acesta este principalul obstacol si dificultate in perceptia noastra, care ne blocheaza constant calea, indepartandu-ne de la oportunitatea de a realiza ce a fost planuit.

Trebuie sa depunem un mare efort si sa facem o munca enorma, pe de o parte, si totusi, pe de alta parte, rezultatul nu depinde de noi; este dat de Sus. Intre timp doar dezvaluim dorintele noastre prin munca. Nu obtinem scopul ci, mai degraba, obtinem Kli-ul, vasul care il poate tine.

Prin urmare, aceste doua stari opuse (daruire catre Creator si placerea derivata din asta) se vor uni numai din adeziunea cu EL. Si numai Lumina Superioara, care ne schimba natura, ne poate aduce la aceasta adeziune.

Trebuie sa ne schimbam din starea in care inima controleaza persoana (si din acest motiv Cabala considera o asemenea persoana pacatoasa) la o stare unde fiinta umana din noi guverneaza asupra inimii si astfel omul este numit drept. Si este numai o singura solutie pentru a dobandi asta: grupul cabalist, care este un model, un exemplu si contextul in care noi ne putem verifica si vedea in ce masura corespundem sau nu acestui scop.

Grupul este capabil sa ma convinga de faptul ca nu am nimic mai valoros decat daruirea catre Creator! Pe de alta parte, totusi, ajung la concluzia ca nu sunt capabil de nimic si numai Creatorul ma poate ajuta. In aceasta maniera obtin dorinta de care am nevoie, o rugaciune.

Totusi, acum ne lipsesc aceste doua stari total opuse: Keter si Malchut, Lumina Directa si Lumina Reflectata, corespondenta inversa la Lumina si dorinta. Toate acestea sunt continute numai in Kli-ul corectat care are o intentie impotriva contextului dorintei.

Trebuie sa construim pentru prima data acest model al primelor 10 Sfirot, in sinele nostru. Apoi vom avea structura interioara, ca prima celula a unui nou organism, din care se va dezvolta embrionul sufletului.

Din prima partea a Lectiei zilnice de Cabala, 31.08.10, Care sunt cele doua actiuni in timpul coborarii

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed