Magazin de combustibil pentru o zi ploioasă

Singura modalitate de a supraviețui unei coborâri este să te pregătești în avans. Dacă coborârea a avut loc deja, nu există nimic care poate fi cerut de la noi, deoarece ce poti cere unui mort? După cum este scris, „mortul este liber.”

Ești întrebat doar de ce nu te-ai pregătit pentru această situație. Trebuie să completezi toate rezervoarele și să încarci toate bateriile. Atunci când o coborâre se produce, nu este nimic ce putem face.

Este ca și fazele de curent alternativ care se schimbă precum valurile, o dată în sus și o dată în jos, iar o parte se completează pe contul altei părți. O dată, vasele sunt dezvăluite, iar o dată Luminile sunt revelate.

Este o situație excelentă faptul că Creatorul a luat ego-ul nostru și ne-a ajutat. Este scris că Creatorul a creat înclinația rea, dar te-ai plâns că este rea, așa că El o îndepărtează de tine.

Deci, mergi mai departe; acționează acum! Cu toate acestea, nu poți face nici cel mai mic pas fără ea, nici măcar să ridici un deget. Dacă ego-ul ar fi luat de la tine, te-ai afla ca un cadavru incapabil să se miște.

Deci, unde poți găsi puterea? De ce nu ai cerut-o și de ce nu a venit? Aceasta se datorează faptului că nu te-ai pregătit pentru astfel de zile în avans.

Dacă ziarele scriu că ar putea exista o lipsă de alimente, toată lumea s-ar aproviziona cu mâncare acasă cu trei luni în avans. Deci, de ce nu ne gândim să stocăm energie în avans, pentru cazul unei coborâri? Acesta este exact modul în care trebuie să acționăm în conformitate cu logica rezonabilă, sensibilă, dar este dificil pentru noi să facem asta, pentru că urmează calea corecției.

Există oameni care se bucură de faptul că au căzut atât de jos și cred că prin suferința lor, ei vor realiza ceva, dar aceasta este o minciună totală. Noi avansăm numai prin efort, prin muncă, și nu atunci când am fost aruncați într-o mlaștină și pașnic ne scufundăm în ea.

Deci, orice moment în care o persoană întârzie ascensiunea sa este un păcat. Cum poate cineva urca? Să presupunem că începi să cânți un cântec vesel în fața tuturor. În timp ce cânți, toată lumea se trezește, și atunci ei trebuie să încerce în mod constant să stocheze energie, puterea fiecăruia, puterea unității noastre, dar nu din faptul că m-am trezit singur.

Dacă te gândești că, „Ce bine este că m-am trezit acum și cât de bine mă simt,” vei cădea imediat. Cu toate acestea, dacă te gândești la modul în care cu toții ne-am trezit acum spre dăruire, spre Creator, aceasta va rămâne. Apoi, vei începe noul nivel, starea următoare.

Puterea care mai târziu ne poate duce la mântuire este de acumulare, iar aceasta este stocată în dorința generală. Nici unul dintre noi nu are vasul pentru a stoca energie.

Acum, când ai reușit să simți o trezire, cel puțin una fizică, gândește-te cum să te îngrijorezi pentru prieteni și să nu-i lași să coboare. Toată lumea ar trebui să se îngrijoreze pentru alții. În acest fel, nu este nevoie să se gândească la sine.

Rușinea trebuie să ardă în mine dacă nu mă îngrijorez pentru grupul meu. Acest lucru înseamnă că eu îl trădez. De aici vine sentimentul de responsabilitate și de aici provine garanția reciprocă. Am nevoie doar să mă gândesc cum să furnizez grupului tot ceea ce are nevoie, ca și cum ar fi copilul meu și-mi fac griji doar pentru bunăstarea lui, astfel încât să continue să crească și să se dezvolte.

Din partea a 3-a a Lectiei zilnice de Cabala 24/09/12, Studiul celor zece Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul precedent: