Mantuirea vine intr-o clipa

Intelege ca tu nu ai cazut, ci te-ai ridicat la un alt grad si ai primit o noua dorinta, tocmai pentru ca ai facut o treaba buna ! Acum tot ce avem nevoie sa facem este sa ne unim fortele pentru a transforma acest intuneric, aceasta bariera aparenta Machsom, in Lumina. Apoi vei primi o si mai puternica inspiratie decat Conventia .

Am primit ceva impresii initiale acolo, si acum avem nevoie sa le transformam in forme clare si practice. Acum avem nevoie sa spargem in mod sistematic zidul, Machsomul dintre noi, pe care il simtim oarecum. Trebuie sa lovim in acelasi loc, iar el se va prabusi dupa cateva lovituri.

Aceasta se intampla dintr-o data, “cat ai clipi din ochi”, cum este scris despre venirea mantuirii Creatorului. Revelatia se intampla dintr-o data: Efortul continua sa se acumuleze, si dintr-o data, poarta de iesire se deschide pentru noi ca sa iesim in graba.

Trebuie sa facem totul acum, dar in loc de asta continuam  sa ne amintim ce frumos a fost la Conventie spre deosebire de locul in care ma aflu acum. A fost rezultatul a tot ceea ce am acumulat in trecut, care a  combinat toate eforturile, sperantele, banii si nervii.

Timpul pentru a lucra a venit din nou. Munca este intodeauna aceeasi. Egoul nostru, dorinta de a primi placere, continua sa creasca si sa se arata in diferite feluri. Trebuie sa recunosti si sa intelgi ca acesta este un « ajutor impotriva noastra », ca ti-a fost trimis cu un scop precis, in afara unei mari iubiri.

Creatorul se joaca cu tine ca si cu un copil mic caruia i s-a dat un mic obstacol in scopul sau pentru a-l face sa invete sa-l depaseasca si sa creasca. In acest fel avansam.

Totusi, un copil are instinctual natural care il impinge sa se dezvolte, si nu sta niciodata in loc, in mod constant incercand sa treaca peste ceva, sa faca, sa inteleaga, sa simta sau sa sparga ceva.

Imagineaza-ti credinta unui copil indiferent si plictisit care este prea plicitsit sa se joace cu jucariile si sta in sala ca si tine, aproape dormind, cu ochii inchisi. Se va dezvolta si va creste ? Este exact ceea ce ti se intampla tie acum.

Totusi, Creatorul nu va devia de la programul sau. Trebuie sa te creasca pana ajungi la nivelul Lui, pana cand Ii devii egal. Deci ce este de facut cand stai acolo cu ochii inchisi ? Trebuie sa te bata pana cand te trezesti.

Totusi, daca vrei sa faci plimbarea in loc sa mergi in jos pe calea suferintei, exista o lege simpla: “Cel care alege cel mai bun mediu de fiecare data, va avansa”.

Din partea a 4a a Lectiei zilnice de Cabala 11/23/10, “Corp si suflet”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: