Măreția incoruptibilă

Cum putem ajunge la gradul următor pe calea revelației lumii superioare? Cum putem intra în starea următoare, mai corectată? Este clar că fiecare stare următoare suntem noi, dar doar mai corectați, și astfel este până când ne vom întoarce la infinit.

Rabash scrie despre acest lucru în articolul „Includerea calității milei în judecată”: Este cunoscut faptul că cel mai important lucru în muncă este alegerea, așa cum se spune, „Alege viața”.  „Viața” este uniunea pe care ne străduim s-o realizăm, cu alte cuvinte, o întoarcere la Infinit.

Prin aderarea la intenția Lishma, o persoană este onorată să adere cu Sursa vieții. Și nu există nici o alegere în acest management evident. Și de aceea cel superior a ridicat-o pe Malchut, adică, proprietatea judecății la „ochi.” Astfel, tăinuirea a apărut, iar cel inferior a constatat o lipsă în cel superior.

Cel superior este gradul următor. Deci, de ce este acolo tăinuirea? Ce s-ar fi întâmplat dacă ar fi fost dezvăluit?

Să presupunem că dezvălui acum ceva măreț, puternic și frumos. Mă capturează complet, și, ca un copil, mă agăț de el, incapabil să-l las să plece. Cu toate acestea, prin aceasta, nu ajung la nimic.

Cel măreț m-a cucerit, m-a captivat, iar eu devin plin cu plăcerea apartenenței, dar nimic mai mult. La urma urmei, anulez diferența dintre mine și el, golul care mi-ar fi permis să înțeleg ceea ce se întâmplă, simțind și obținându-l independent, și nu „fiind cumpărat” de beatitudine.

Cum pot urca la gradul următor? Cum pot crește până la înălțimea lui, mai degrabă decât să mă agăț de această masă ca un bob de nisip?

Acesta este motivul pentru care cel superior nu se arată celui inferior. Cu alte cuvinte, gradul nostru următor nu ne este revelat, ci apare în ascundere.

Pe de o parte, există și ne raportăm la el, iar pe de altă parte, acesta nu este dezvăluit. În loc de aceasta, ne aduce tot felul de fenomene negative. Ca rezultat, presupun că-l vreau, și, în același timp, nu atât de mult.

De exemplu, mă duc la un dealer pentru a cumpăra o mașină. Mă uit la modele noi. Le vreau și nu le vreau, deoarece prețul este mare. Apoi, încep să mă gândesc, „Merită sau nu? Ce câștig dacă o cumpăr sau ce câștig dacă nu o cumpăr? Ce este de preferat? ”

Prin aceasta, învăț ceva nou. Cresc și înțeleg acum, simt ceva, nu doar dau bani, ca și cum i-aș avea.

Este același lucru cu gradul următor. Vreau să-l obțin, și, în același timp, mi-e teamă; având probleme, ezit în acest decalaj între dorință și imposibilitatea de a obține spiritualitatea, și mă ajută să cresc.

La urma urmei, merg înainte. Trebuie să-mi imaginez gradul următor, fără a-l înțelege, ci prin intermediul a ce? Cine mă va ajuta sa concep ideea corectă? Cum pregătesc „formatul” eu însumi cu ajutorul acestei imagini pentru a intra în el? Toată munca mea grea constă în a-mi imagina gradul următor cât mai mult posibil și în a mă pune în cadrul care devine „sprijinul” pentru ridicarea la el.

Din Convenția unității, a doua zi, 21/09/12, Lecția 2

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: