Marile cuvinte ale Cărții Zohar

933„Iată ce bine și cât de plăcut este ca de asemenea frații să stea împreună.” Aceștia sunt prietenii care stau împreună și nu sunt separați unul de celălalt. La început, par oameni în război, care doresc să se omoare între ei. Apoi se întorc la iubirea frăţească.

Creatorul spune despre ei: „Iată, cât de bine și cât de plăcut este ca frații să stea de asemenea împreună” Cuvântul, „de asemenea”, vine să includă Shechina cu ei. Mai mult decât atât, Creatorul le ascultă cuvintele și El este mulțumit și se bucură de ele (Zohar pentru toți, Aharei Mot [După moarte], „Iată, cât de bine și cât de plăcut”, punctul 65.)

Acestea sunt cuvintele măreţe din Cartea Zohar.. Așa se întâmplă atunci când oamenii trec prin obstacole enorme și descoperă cât de mult se urăsc și nu se plac, în ce măsură se mint unii pe alții și cât de mult se înșală. Le place să spună cuvinte frumoase și apoi își dau seama că toate acestea sunt lipsite de sens pentru că, după o secundă, de îndată ce spun ceva, sunt deja complet în dezacord cu asta și așa mai departe.

Când se apropie de corectare și li se dezvăluie cât de mult au fost în război între ei și cum s-au înșelat, apoi din aceasta se întorc la iubirea frățească. Acesta este momentul în care ei spun: „Ce bine este ca frații să stea împreună!” La urma urmei, ei simt manifestarea Creatorului între ei. Tocmai între ei. Aceasta este apariția Shechina,, manifestarea Creatorului.

Ei simt cât de mult aduc mulțumire Creatorului și cum se bucură El împreună cu ei. Contopindu-se unul cu celălalt și cu Creatorul, ei devin un singur întreg atunci când atât dorința, cât și lumina care îi umple sunt una.

Convenția „Arava” din Europa – Lituania 2022, Lecția 1,7/22/22

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed