Matricea globală: Nu mai e timp pentru noi înşine

Criza vine peste lume şi oamenii simt asta, ei simt că lucrurile merg mai prost pentru ei. Şi într-adevăr, ele nu vor merge mai bine până când nu începem să ne corectăm prin armonizarea cu Creatorul sau cu Natura înconjurătoare, ceea ce înseamnă acelaşi lucru.

De aceea noi trebuie să căutăm oameni care să răspundă la chemarea nostră, avem nevoie să diseminăm „să răspândim informaţia în jur”, să folosim mai bine internetul ca intermediar. Internetul este practic singura noastră oportunitate de a fi peste tot gratuit. Întâi, trebuie să ne facem noi ordine, dar pe de altă parte, când începi să-i organizezi pe alţii, te organizezi şi pe tine.

Primul lucru de care avem nevoie în munca noastră este unitatea interioară şi, desigur, cel mai important aspect al muncii noastre este circulaţia. Criza ne arată clar că trebuie să avem mai multă grijă de ceilalţi decât de noi înşine. Ne vom atinge scopul mai repede mergând pe drumul cel mai adecvat dacă vom disemina Cabala. Prin criza care se apropie, Creatorul ne arată că nu mai avem timp pentru noi înşine. Avem timp numai pentru lume, prin aranjarea ei ne vom aranja şi corecta pe noi înşine.

Criza globală a devenit evidentă cu câţiva ani în urmă. Ecologiştii au ţipat că avem probleme de mult timp, dar a fost numai criza economică a fost cea care ne-a produs panică. De ce economicul? Pentru că el reflectă conexiunea egoistă dintre oameni. Când aceste conexiuni devin globale şi integrate, ele devin o problemă.

Ce este economicul? Este un afişaj, o expresie a conexiunii noastre egoiste: suma la ceea ce fiecare din noi vrea, dar nu este capabil să facă, şi face numai prin legăturile economice egoiste şi prin relaţii, conform permisiunii principiului „eu pentru tine şi tu pentru mine”. Economicul este egoismul pur în forma lui cea mai clară, reală şi crudă. Şi când, dintr-o dată intră o stare globală şi integrată, descoperim că această stare este complet opusă economicului.

Noi putem negocia totul, chiar şi armele atomice – fără frică. Dar suntem practic incapabili să negociem economia: fiecare trage pătura de partea lui. Cum altfel ar putea fi?

Asta este problema noastră centrală. Economia deja se manifestă în lume ca fiind globală, integrată, interconectată, într-un sisem de legături mutuale, iar oamenii nu sunt încă gata pentru asta.

Acesta este cel mai mare dezacord care a existat vreodată în lumea noastră, ce mai mare şi mai acută demonstraţie a neconformării noastre la sistemul care se manifestă acum în faţa noastră. Am fost prinşi într-o plasă, într-o matrice analogă, în care toate părţile depind una de alta. Suntem încorporaţi în ea împotriva dorinţei noastre, suntem legaţi înăuntrul ei de vechile noastre legături economice de înainte, şi nu avem nicio cale de scăpare. Aceasta este o provocare a naturii prin care ne arată clar: „Băieţi, timpul s-a terminat!”

Noi trebuie să înaintăm pe cont propriu pentru a atenua această stare, să aducem umanitatea în concordanţă completă cu această matrice prin explicaţii, educaţie, etc. Dacă noi nu ne mişcăm în această direcţie, chiar şi în cel mai mic fel, în funcţie de abilităţile noastre, atunci criza se apropie.

Matricea are programul propriu prin care se apropie de noi, şi ca rezultat, se întâmplă în lume contradicţii şi mai mari, revoluţii, războaie, diferite cataclisme, etc. Trezirea unui vulcan are acum consecinţe serioase la scală globală. Ce o să se întâmple când se trezesc 20-30 de vulcani? Sunem ostatecii necunoscutului, stăm pe un butoi de pulbere – Pamântul nostru, ale cărui forţe titanice fierb înăuntru. Trebuie să înţelegem asta şi să nu atragem atitudinea distrugătoare a Naturii asupra noastră. Însă noi, din contră, distrugem balansul, şi nu numai în sensul ecologic.

De aceea, toate grupurile noastre, toţi cei care studiază cu noi, trebuie să disemineze. Natura însăşi ne obligă să facem asta. Este singura cale pentru noi să înaintăm şi să ne apropiem de matricea globală.

Din Lecţia zilnică de Cabala din Moscova 6/14/2011 Şamati 4

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: