Matricea nu asteapta

Este timpul sa cadem de acord cu reteaua in care ne-a plasat natura. Trebuie, incet, incet, sa incepem sa realizam cu ce conditii si forte avem de-a face, in fata carui matrix stam.

Fara un fundament educational potrivit, inradacinat in grup, sau in sistemul educational global, acest matrix imi apare ca un sablon ingozitor. Vom fi toti egali, intr-adevar, si vom primi toti aceeasi baza?

Da, asta insemnand ca fiecare primeste in masura in care are nevoie pentru nivelul sau animalic. Unul trebuie sa manance de doua ori pe zi, altul de cinci ori. Unul are nevoie de haine calduroase, altul de haine de vara. Si, ce? Asta este egalitate.

In Scrierile Ultimei generatii, Baal HaSulam scrie ca este necesar sa fie verificate necesitatile fiecaruia. In nevoile noastre de baza, suntem ca si animalele, iar un animal nu ia niciodata prea mult. Dupa ce prinde o caprioara, un leu mananca o anumita parte, apoi pleaca, parasindu-si prada. Poate aparea intrebarea, de ce? Nu o sa mai aiba nevoie de mancare si maine? El nu are „maine”, nu exista surplus peste necesitati. Drep rezultat, leul ofera mancare pentru celelalte animale.

In educatia noastra globala, integrala, avem nevoie, de semenea, sa exploram urmatorul subiect: Ce inseamna sa fii un „animal” corectat, normal. Si, orice altceva, dincolo de asta, apartine spiritualitatii.

Pentru a cladi o asemenea abordare, avem nevoie de opinia publica si de o educatie bogata, sustinuta prin exemple de viata.  Asta dureaza ani, insa asa este corectia.  Pentru a ajunge la sfarsitul ei in 6000 de ani, procesul trebuie initiat mai devreme. Una, doua reincarnari in plus pot fi irosite, si ce daca? O persoana care face, deja, aceasta munca, vede incotro se indreapta; se deschide o perspectiva in fata sa si e fericita privind-o.

De altfel, persoana simte, deja, eternitatea si perfectiunea care sunt integrate aici; deja este constienta de prezenta Creatorului; vede puterea adevarului, razbatand prin acoperaminte. Asta ii da omului o imensa putere.

Din partea a 5-a a Lectiei zilnice de Cabala, 22.06.2011, „Matan Torah” (Daruirea Torei)

Discuții | Share Feedback | Ask a question




"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior:

Articolul următor: