Matricea unitatii

Noua zeci si noua virgula nouazeci si noua procente din toate schimbarile din noi se produc in timp ce noi nu vedem si nu suntem constineti de ele, desi noi le influentam si grabim aceste  acte cand tindem spre corecti. Dar ele se petrec la fel ca procesele fizice din corpul nostru, la care de asemenea nu trebuie sa ne gandim.

Nu sunt eu acela care pompeaza sange prin artere si nu e treaba mea sa ma asigur ca sistemul meu nervos si limfatic, la fel ca toate organele, lucreaza cum trebuie. Daca e ceva eu pot sa le “ deconectez” pe toate impreuna si sa cad intr-o stare de somn, neingrijorandu-ma de nimic, iar corpul meu va continua sa traiasca si chiar sa creasca.

In dezvoltarea spirituala se petrece in aceeasi mainera. Sunt o multime de procese despre care nu trebui sa fim constienti si sa determinam forma si ordinea lor. Exista doar un foarte stramt interval unde noi luam propria noastra decizie si implicam participarea noastra. Si este suficient, e tot ceea ce avem nevoie pentru a realize orice.

Noi revelam “ unicitatea”. Si prin intermediul acestei unicitati, adeziunea spre care aspiram, noi acumulam cunostinta celorlalte elemente ale sistemului pe care nu le stiam. Imi acord libertatea de alegere asa ca voi lucra pentru atingerea adeziunii cu Creatorul. Imi este spus ca daca imi schimb intentia spre una altruista,voi ajunge sa il inteleg pe Creator. Si daca il inteleg pe Creator, atunci acest intreg sistem se deschide pentru mine si o sa inteleg tot.

De aceea, nu am nevoie sa lucrez asupra intregului sistem si sa il examinez pe tot pentru a invata, explora si intelege incredibila sa vastitate si multitudinea de fenomene. Din moment ce imi insusesc dorinta de a darui, inteleg tot ceea ce are loc in el.

Noi lucram in interiorul unui mic camp, in timp ce intreaga lume mare ne este revelata. Este scris : “ fa o deschizatura pentru mine, de marimea unei gamalii de ac si voi deschide portile lumii superioare pentru tine”.Altfel, ar fi imposibil sa invatam despre acest sistem fara limite despre complexitatea infinita care are un numar de parti de nenumarat conectate, de  infinite posibilitati constant schimbatoare si fiecare prin alegerea lui sau ei defineste schimbarile pentru toti ceilalti.

In matematica, noi stim cum sa definim un factor necunoscut prin formula ecuatiei. Daca vem 2 necunoscute avem nevoie de 2 ecuatii. Dar in cazul asta, avem de a face cu un numar infinit de necunoscute, deci avem nevoie de un numar infinit de ecuatii conectate intr-un singur sistem. De aceea, este o matrice, cu un infinit numar de conditii, fiecare dintre ele schimbandu-se conform propriei ei legi.

Noi nu putem rezolva asemenea problema din moment ce mintea noastra corporala este incapabila sa inteleaga. In primul rand, noi nu posedam instrumentele matematice pentru a ne apropia. Dar putem realiza asta in lumea spirituala pentru ca noi marim Kelim-urile de daruire si primim putere peste orice  in interiorul lor.

Din partea a treia a Lectiei zilnice de Cabala 22/24/2011, Talmud Eser Sefirot

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul anterior: