Mecanismul universal al corectiei

Literele in spiritualitate sunt sisteme  de corectie, un model care treptat treptat ne invaluie, imprumutandu-ne forma sa. Ca si in tipografie, se tiparesc elementele in ordinea corecta si o corecta combinatie a elementelor necesare.

La sfarsit presupunem ca avem aceeasi forma ca si Lumina superioara in Infinit. Amprenta spirituala a literelor tine de fapt de dorinta noastra, pana cand devine similara Luminii.

Sistemul de corectie s-a format ca rezultat al spargerii in lume, si de aceea contine toate tipurile de combinatii Bina si Malchut, pe care trebuie sa le adoptam. Acest sistem a fost construit in mod deliberat, pentru a se adapta corectiei sufletelor.

Apoi sufletul Adam HaRishon s-a spart insemnand ca aceste litere, forma noastra corectata, va fi echivalenta materiei noastre necorectate. Acum Lumina poate veni prin aceste litere si imbraca diverse forme pe care noi le putem lua.

Acest mecanism este baza universala pentru toate corectiile in toate lumile, inclusiv a noastra. Daca dorim sa actionam corespunzator, daca intram in profunzime, cautand calea dreapta, vom ajunge la final exact la acest sistem care cumva uneste cele mai inalte sisteme de corectie. In acest fel suntem construiti, si nu putem sa concepem altceva in afara de asta.

Este un semn bun faptul ca fie actionam in directia potrivita, fie intelegem adavarata defectiune si importanta corectarii ei. Chiar de la bun inceput putem verifica singuri acest sistem.
Din prim parte a  Lectiei zilnice de Cabala 12/16/2010, “Introducere la The Book of Zohar”

Discuții | Share Feedback | Ask a question
"Cabala și Semnificatia Vieții" Comentarii RSS Feed

Articolul următor: